Punjeni pileći fileti
Sastojci za punjene pileće filete
- pileći file
- 10 dag sira (Podravac ili Gouda)
- 10 dag pršuta
- 25 dag šampinjona
- 1 rajčica
- 1 žličica senfa
- 4 dcl vrhnja za kuhanje
- 1 dcl bijelog vina
- sol, papar
Priprema
Piletinu malo potući, lagano posoliti, na nju staviti jednu šnitu sira i list pršuta. To preklopiti i prikvačiti čačkalicama. Umjesto pršuta možete staviti i šnitu šunke u ovitku ili dimljene domaće. Pileći punjeni file zatim peći na ulju, ali na laganoj vatri po 5 minuta sa svake strane da se zapeče. Izvaditi piletinu i staviti u u posudu da bude na toplom. U posudu u kojoj ste ispekli meso dodajte sada nasjeckanu rajčicu i šampinjone i to dinstajte od 10-15 minuta. Zatim dodajte senf, vrhnje za kuhanje, bijelo vino, papar, malo prokuhajte pa dodajte natrag piletinu. Još prokuhajte oko 10-15 minuta.
Uz ovo jelo jako ide riža, ali možete probati bilo koji drugi prilog po želji.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 2
- Vaše oznake (tagovi): piletina
- Sastojci: vrhnje za kuhanje / sol / sir / senf / šampinjoni / rajčica / pršut / piletina / bijelo vino
Nera, ovaj recept sam dobila (u malo drugacijoj verziji) od kolegice s posla. Kako je ovo fino!!! 8} Radila sma za prijetelje koji su mi došli na večeru i isto su se oduševili. Brzo je gotovo, a ono što me najviše začudilo je kako riža dobro ide uz ovo jelo. Prvo sam mislila napravit pire kao prilog, ali mi je drago da nisam. Super super =D>
ovo zvuci jako dobro i dosta jednostavno za napravit. Pretpostavljam da se piletina u umaku od senfa,sampinjona,vrhnja i vina super slože. Spremit cu si ovaj recept svakako!!! Piletinu radim na slicne umake no nikad se ne bih sjetila zajedno stavit ove sastojke.