Popečci od bundeve
Sastojci:
- krumpir
- bundeve
- jaje
- brašno
- sol
- papar
- muškatni oraščić
- bučine sjemenke
- maslac
- ulje
Priprema:
Krumpir ogulite, operite i naribajte na većim otvorima na ribežu, kao i bundeve. Oboje pomiješajte s jajima, brašnom, pa posolite, poparite i začinite muškatnim oraščićem. Bučine sjemenke popržite na tavi bez masnoće. Izvadite ih i pustite da se ohlade. Na tavi zagrijte maslac i ulje pa ispecite popećke. Masu iz smjese vadite žlicom pa ih u tavi lagano pritisnite i pecite s obje strane dok ne poprime zlatnožutu boju. Izvadite i ocijedite na papiru.
Link izvora / potpis autora: Restoran Ivanićanka
- Vaše oznake (tagovi): slana jela
- Sastojci: jaje / krumpir / maslac / ulje