Popečci od bundeve

recepti_bez_slike
krumpir bundeve jaje brašno sol papar muškatni oraščić bučine sjemenke maslac ulje Priprema: Krumpir ogulite, operite i naribajte na većim otvorima na ribežu, kao i bundeve. Oboje pomiješajte s jajima, brašnom, pa posolite, poparite i začinite muškatnim oraščićem. Bučine sjemenke popržite na tavi bez masnoće. Izvadite ih i pustite da se ohlade. Na tavi zagrijte maslac i ulje pa ispecite popećke. Masu iz smjese vadite žlicom pa ih u tavi lagano pritisnite i pecite s obje strane dok ne poprime zlatnožutu boju. Izvadite i ocijedite na papiru.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • krumpir
  • bundeve
  • jaje
  • brašno
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić
  • bučine sjemenke
  • maslac
  • ulje

Priprema:

Krumpir ogulite, operite i naribajte na većim otvorima na ribežu, kao i bundeve. Oboje pomiješajte s jajima, brašnom, pa posolite, poparite i začinite muškatnim oraščićem. Bučine sjemenke popržite na tavi bez masnoće. Izvadite ih i pustite da se ohlade. Na tavi zagrijte maslac i ulje pa ispecite popećke. Masu iz smjese vadite žlicom pa ih u tavi lagano pritisnite i pecite s obje strane dok ne poprime zlatnožutu boju. Izvadite i ocijedite na papiru.
 

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Restoran Ivanićanka
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)