VE-začin

Autor: Nataša Martić   (palac x 539) |moji recepti

0
Trebamo razno povrće kao mrkvu, peršin s listom, celer, korabu, karfiol, kelj, prokulicu, brokulu, pasternjak, poriluk, a možemo dodati i koprivu, stolisnik, dobričicu, srijemuš, list komorača i kopra. Sameljemo u stroju za mljevenje ili naribamo u mikseru.  Dodamo 10-20% morske soli, sve dobro izmiješamo, ostavimo da odstoji 1 sat i stavljamo u čiste i suhe staklenke. Na vrhu prekrijemo redom soli i poklopimo. Čuvamo u smočnici. Ovako pripremljeno može trajati i godinu dana. Poslije otvaranja čuvamo u hladnjaku. Stavljamo u sva slana jela.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Ovako pripremljeno može trajati i godinu dana. Poslije otvaranja čuvamo u hladnjaku. Stavljamo u sva slana jela.
Recepti - 3 - slika

Priprema:

Trebamo razno povrće kao mrkvu, peršin s listom, celer, korabu, karfiol, kelj, prokulicu, brokulu, pasternjak, poriluk, a možemo dodati i koprivu, stolisnik, dobričicu, srijemuš, list komorača i kopra. Sameljemo u stroju za mljevenje ili naribamo u mikseru. 

Dodamo 10-20% morske soli, sve dobro izmiješamo, ostavimo da odstoji 1 sat i stavljamo u čiste i suhe staklenke.

Na vrhu prekrijemo redom soli i poklopimo. Čuvamo u smočnici. Ovako pripremljeno može trajati i godinu dana. Poslije otvaranja čuvamo u hladnjaku. Stavljamo u sva slana jela. 

No votes yet
Link izvora / potpis autora: http://food.harmony.hr
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)