Šaran s vinom i češnjakom

recepti_bez_slike
1 kg šarana maslinovo ulje sol 2 dcl bijelog vina 10 režnja češnjaka Priprema: Šarana očistite ispreite i posušite. Potom ga narežite u razacima po 2 cm s jedne i druge strane da začini uđu lakše u njega. Nasoliti ga, premazati maslinovim uljem i staviti u lim za pečenje, u već zagrijanu pečnicu (130 stupnjava) oko desetak minuta. Za to vrijeme uzmite 2 dcl jačeg bijelog vina i u njega dodajte desetak režnjeva češnjaka koji su sitno narezani ili zgnječeni. Kad riba porumeni, preljevati je vinom s češnjakom svakih nekoliko minuta i peči jos pola sata. Kad se meso počne odvajati od kosti šaran je pečen. Dobar tek!   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2 (+1)
Evo jednog jednostavnog recepta što se tiče ribe. Riječ je o riječnoj ribi šaranu da preciziramo. Postoje razni načini pripreme šarana ali ja ču biti slobodan Vam prenesti samo one koji su meni na osob najukusniji. Jer sam vođen tezom da riba mora triput plivati. 1. u vodi 2. u ulju 3. u vinu (in vino veritas)

Sastojci:

  • 1 kg šarana
  • maslinovo ulje
  • sol
  • 2 dcl bijelog vina
  • 10 režnja češnjaka

Priprema:

Šarana očistite ispreite i posušite.
Potom ga narežite u razacima po 2 cm s jedne i druge strane da začini uđu lakše u njega.
Nasoliti ga, premazati maslinovim uljem i staviti u lim za pečenje, u već zagrijanu pečnicu (130 stupnjava) oko desetak minuta.
Za to vrijeme uzmite 2 dcl jačeg bijelog vina i u njega dodajte desetak režnjeva češnjaka koji su sitno narezani ili zgnječeni.
Kad riba porumeni, preljevati je vinom s češnjakom svakih nekoliko minuta i peči jos pola sata.
Kad se meso počne odvajati od kosti šaran je pečen.

Dobar tek!
 

Prosjek: 2 (+1)
Link izvora / potpis autora: vanja dp
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)