Voćni sirupi za razrjeđivanje s vodom

Autor: tatjana   (palac x 9674) |moji recepti

5
Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

Voće dobro oprati. U sokovniku iscijediti sok iz voća, (najbolje je pomiješati dvije ili više vrste voća; slađe i kiselije, na primjer ribizl i maline.) Ako nemate sokovnik, sok se iscijedi gnječenjem usitnjenog voća u koje se može dodatati limunska kiselina ili sok od jednog limuna u slađe voće, dok u kiselije voće (npr. višnje ili ribizl) nije potrebno dodavati kiselinu.  Priprema Sok zagrijati do 80°C mješajući da se šećer rastopi pa tako vrući sok polagano ulijevati u suhe oprane staklene boce – 3 cm ispod vrha, koje imaju metalni poklopac. Poklopac isperati u alkoholu ili rakiji i odmah zatvoriti vrući sok. Od ostatka voća nakon cijeđenja (očišćenog od koštica i peteljki) može se skuhati džem. Preporuka Sok iz voća lakše će se iscijediti ukoliko se oprano voće zamrzne pa ostavi odlediti u hladnjaku dan ili dva prije izrade sirupa. Na ovaj način najveći dio voćnog soka će se prilikom odmrzavanja iscijediti iz voća, a preostalo voće treba snažno protisnuti kroz četverostruku gazu. Neovisno od postupka kojim je iscijeđen sok, potrebno ga je još jednom procijediti kroz gazu. U ovako priređeni voćni sok treba dodati vodu u umjeru 1:0,2 odnosno dva decilitra vode na svaku litru soka. U ovu pak tekućinu dodati na svaku litru soka i vode po 1,2 kg šećera. Opcionalno, odnosno prema ukusu, ovo se može dodatno zakiseliti limunskom kiselinom ili sokom limuna. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.6 (+11)
Sirup za sok može se napraviti od bilo kojeg sezonskog voća (višnja, ribizl, maline, jagode, borovnica, josta, bobice bazge, brusnica…) ili kombinacijom više voća, već prema ukusu.
Voćni sirupi

Osnovni postupak za dobivanje voćnog sirupa

Voće dobro oprati. U sokovniku iscijediti sok iz voća, (najbolje je pomiješati dvije ili više vrste voća; slađe i kiselije, na primjer ribizl i maline.) Ako nemate sokovnik, sok se iscijedi gnječenjem usitnjenog voća u koje se može dodatati limunska kiselina ili sok od jednog limuna u slađe voće, dok u kiselije voće (npr. višnje ili ribizl) nije potrebno dodavati kiselinu. 

Priprema

Sok zagrijati do 80°C mješajući da se šećer rastopi pa tako vrući sok polagano ulijevati u suhe oprane staklene boce – 3 cm ispod vrha, koje imaju metalni poklopac. Poklopac isperati u alkoholu ili rakiji i odmah zatvoriti vrući sok. Od ostatka voća nakon cijeđenja (očišćenog od koštica i peteljki) može se skuhati džem.

Preporuka

Sok iz voća lakše će se iscijediti ukoliko se oprano voće zamrzne pa ostavi odlediti u hladnjaku dan ili dva prije izrade sirupa. Na ovaj način najveći dio voćnog soka će se prilikom odmrzavanja iscijediti iz voća, a preostalo voće treba snažno protisnuti kroz četverostruku gazu. Neovisno od postupka kojim je iscijeđen sok, potrebno ga je još jednom procijediti kroz gazu. U ovako priređeni voćni sok treba dodati vodu u umjeru 1:0,2 odnosno dva decilitra vode na svaku litru soka. U ovu pak tekućinu dodati na svaku litru soka i vode po 1,2 kg šećera. Opcionalno, odnosno prema ukusu, ovo se može dodatno zakiseliti limunskom kiselinom ili sokom limuna.

Prosjek: 3.6 (+11)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Charlotte_Oliphant's

Zarađujem dobru plaću od kuće 5394 do 7285 dolara tjedno, što je nevjerojatno, prije manje od godinu dana bio sam nezaposlen u užasnom gospodarstvu. Svakodnevno zahvaljujem Bogu što sam imao blagoslov primanja ovih uputa i sada je moja dužnost da ih platim i podijelim sa svimaa. Jednostavno pratite ovu stranicu 

 

:) ..... →→→   w­­w­­w.C­­a­­s­­h­­F­­l­­o­­w­­7­­7.C­­o­­m

2
Slika korisnika 666's

Ovi sokovi su kao stvoreni za ove dane. Lijepo stavite sok u frižider i rashladite se kad god poželite..Moj omiljeni je sok od brusnice, baš mi prija. Jučer sam ga pravila na ovaj način:
Uzme se u posudu 1,25 kg šećera, polije se sa 500 ml vode i kuha tako dugo dok se mrvi. Dodajte onda oko 1 kg zrelih brusnica i soka od 2 velika limuna i kuhajte kratko, kojih 5 minuta, a onda stavite na stranu. Ostavite 24 sata, pa kuhajte masu još jednom da zavrije...izlijte vruće na cjedilo kako bi sok istekao.Ohladite i tek onda ulijte u boce, moj savjet. Ah, da, nisam Vam rekla sastojke, pa za ovaj sok je dovoljno 1,25 kg šećera, oko 1 kg brusnica, 500 ml vode i 2 limuna

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Malinovac - sirup od malina - PROČITAJTE Šumska tajna - PROČITAJTE Pekmez od crnog grožđa - PROČITAJTE Božićni kuglof - PROČITAJTE Kompot od krušaka - PROČITAJTE