Šumska tajna

Autor: Nerina   (palac x 1194) |moji recepti

0
3 jaja pola kg šumskog voća (ja kupujem mješavinu šumskog voća u Metrou, ta mi je najkvalitetnija) pet polovica breskvi ili marelica iz kompota pola litre pravog (ne  biljnog šlaga) puding od malina ili jagoda 3-4 žlice glatkog brašna 1 čaša soka Nar aronija (Juicy) šećera po želji u biskvit i šumsko voće vanilin šećer pola praška za pecivo   POSTUPAK : Odvojimo bjelanjke i žutanjke, od bjelanjaka umutimo čvrstu smjesu, u žutanjke dodamo šećer, eventualno 2 žlice tople vode, (ovisi o veličini žutanjaka) , onda prosijano brašno,vanilin šećer i prašak za pecivo.Kada smjesu umutimo ,dodamo bjelanjke i pečemo na 175 oko 10-tak minuta, u već unaprijed zagrijanoj pećnici. Voćni žele : u jednoj čaši divnog soka od nara otopimo kratko šumsko voće , šećer ili steviju u prahu, za one koji su dijabetičari, nakon par minuta dodamo puding umućen sa 1-2 žlice soka ili vode, kada se ugusti, stavimo voćni žele na hladno. Umutimo pravi, mliječni šlag koji ćemo dodati  na kraju. Na biskvit stavimo prvo u sredinu polovice breskvi ili marelica iz kompota pa na to pažljivo dolijemo voćni žele, dodamo šlag na vrh ili samo sa strane, pogotovo ako želimo da se voće vidi.U tom slučaju šlag možemo staviti i kao srednji sloj, razrezati biskvit i puniti ga šlagom.Možemo tortu ukrasiti i posuti bademima ili kokosom. Moja tajna  je u čaši nara i u pudingu, tako mi torta bolje uspije nego sa želatinom.U slast ! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)
Kažu da dobro kuham, jako volim torte, ova mi je najdraža, i najbolja prema iskazima mojih ukućana...
Šumska tajna - slika

Sastojci :

  • 3 jaja
  • pola kg šumskog voća (ja kupujem mješavinu šumskog voća u Metrou, ta mi je najkvalitetnija)
  • pet polovica breskvi ili marelica iz kompota
  • pola litre pravog (ne  biljnog šlaga)
  • puding od malina ili jagoda
  • 3-4 žlice glatkog brašna
  • 1 čaša soka Nar aronija (Juicy)
  • šećera po želji u biskvit i šumsko voće
  • vanilin šećer
  • pola praška za pecivo

 

POSTUPAK :

Odvojimo bjelanjke i žutanjke, od bjelanjaka umutimo čvrstu smjesu, u žutanjke dodamo šećer, eventualno 2 žlice tople vode, (ovisi o veličini žutanjaka) , onda prosijano brašno,vanilin šećer i prašak za pecivo.Kada smjesu umutimo ,dodamo bjelanjke i pečemo na 175 oko 10-tak minuta, u već unaprijed zagrijanoj pećnici.

Voćni žele : u jednoj čaši divnog soka od nara otopimo kratko šumsko voće , šećer ili steviju u prahu, za one koji su dijabetičari, nakon par minuta dodamo puding umućen sa 1-2 žlice soka ili vode, kada se ugusti, stavimo voćni žele na hladno.

Umutimo pravi, mliječni šlag koji ćemo dodati  na kraju.

Na biskvit stavimo prvo u sredinu polovice breskvi ili marelica iz kompota pa na to pažljivo dolijemo voćni žele, dodamo šlag na vrh ili samo sa strane, pogotovo ako želimo da se voće vidi.U tom slučaju šlag možemo staviti i kao srednji sloj, razrezati biskvit i puniti ga šlagom.Možemo tortu ukrasiti i posuti bademima ili kokosom.

Moja tajna  je u čaši nara i u pudingu, tako mi torta bolje uspije nego sa želatinom.U slast !

Prosjek: 5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)