Početnička rolada

Autor: masatera   (palac x 12485) |moji recepti

0
4 kom jaja 15 dag brašna 14 dag šecera 1 vanilin šecer pola praška za pecivo 2 žlice vode prstohvat soli Sastojci za nadjev: marmelada od šipka 2 vrecice šlag pjene Ostalo: šecer u prahu Priprema: Tepsiju prekriti papirom za pecenje. Upaliti pecnicu na 180 st.C. Odvojiti žutanjke i bjelanjke. Bjelanjke sa 4 dag šecera i prstohvat soli istuci u cvrsti snijeg. Žutanjke, preostali šecer i vanilin šecer miksati, dodati i vodu pa miksati dok se šecer ne rastopi. Zatim dodavati po žlicu brašna izmiješanog sa praškom za pecivo i snijega od bjelanjaka. Biskvit izliti u tepsiju i staviti peci u zagrijanu pecnicu i peci 20 minuta na 180 st.C. Peceni biskvit skupa sa papirom staviti na vlažnu krpu i sve zajedno zarolati te pustiti da se ohladi. Ohladeni biskvit odmotati, maknuti krpu i odvojiti papir te namazati marmeladom od šipka. Na marmeladu namazati šlag.  Paziti da na dijelu koji ce biti zarolan unutar rolade bude više šlaga pa prema suprotnom sve manje - kao na slici. Pripremiti u blizini pladanj na koji cemo roladu staviti pa lagano zarolati roladu i pažljivo prebaciti na pladanj. Roladi popuniti krajeve šlagom i poravnati te po vrhu posuti šecerom u prahu. Pustiti preko noci u hladnjaku pa poslužiti tek drugi dan. Ja u šlag dodam još 2-3 žlice šecera u prahu, ali može i bez.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+4)
Recept sa kojim sam ušla u pečenje kolača... u sjećanje na pokojnu tetu Nadu radila sam ga i ovih dana :*
Recepti - 4 - slika

Sastojci za tijesto:

  • 4 kom jaja
  • 15 dag brašna
  • 14 dag šecera
  • 1 vanilin šecer
  • pola praška za pecivo
  • 2 žlice vode
  • prstohvat soli

Sastojci za nadjev:

  • marmelada od šipka
  • 2 vrecice šlag pjene

Ostalo:

  • šecer u prahu

Priprema:

Tepsiju prekriti papirom za pecenje. Upaliti pecnicu na 180 st.C. Odvojiti žutanjke i bjelanjke. Bjelanjke sa 4 dag šecera i prstohvat soli istuci u cvrsti snijeg. Žutanjke, preostali šecer i vanilin šecer miksati, dodati i vodu pa miksati dok se šecer ne rastopi. Zatim dodavati po žlicu brašna izmiješanog sa praškom za pecivo i snijega od bjelanjaka. Biskvit izliti u tepsiju i staviti peci u zagrijanu pecnicu i peci 20 minuta na 180 st.C. Peceni biskvit skupa sa papirom staviti na vlažnu krpu i sve zajedno zarolati te pustiti da se ohladi.
Ohladeni biskvit odmotati, maknuti krpu i odvojiti papir te namazati marmeladom od šipka. Na marmeladu namazati šlag. 
Paziti da na dijelu koji ce biti zarolan unutar rolade bude više šlaga pa prema suprotnom sve manje - kao na slici. Pripremiti u blizini pladanj na koji cemo roladu staviti pa lagano zarolati roladu i pažljivo prebaciti na pladanj.
Roladi popuniti krajeve šlagom i poravnati te po vrhu posuti šecerom u prahu.
Pustiti preko noci u hladnjaku pa poslužiti tek drugi dan. Ja u šlag dodam još 2-3 žlice šecera u prahu, ali može i bez.

 

Prosjek: 4.5 (+4)
Link izvora / potpis autora: http://receptiizmojebiljeznice.blogspot.com/
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)