1 kg malina
1 kg šećera
Maline dobro oprati pod mlazom hladne vode, ocijediti pa od cijele količine napraviti sok (možete koristiti sokovnik ili multipraktik). Ovaj sok ostaviti u hladnjaku preko noći.
Drugi dan procijediti sok tako da odvojite sam sok od koštica i kožice. Najbolje je koristiti gazu kroz koju ćete moći iscijediti sav sok, dok će koštice ostati u gazi.
U tako iscijeđen sok staviti u lonac s debelim dnom (kako bi toplina ravnomjerno zagrijavala svu masu) i dodati šećer.
Zagrijati do vrenja neprestance miješajući, pa kuhati još 5-10 minuta i dalje mješajući
Priprema boca
boce u kojima će se čuvati malinovac treba dobro oprati, osušiti i zagrijati u pećnici na 50-ak stupnjeva
vrući sirup uliti u tople boce, a kad se boce i sirup ohlade, začepiti ih čepom od pluta
Ovako pripremljeni malinovac može stajati do godine dana na suhom i prohladnom mjestu. Ostatak ocijeđenog voća poslužit će za pripremu pjene od malina ili domaći džem.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.4 (+19)
Sirup od malina, malinovac, jednostavno je pripremiti, iako će biti potrebna dva dana. Jednaka količina voće i šećera, uz malo truda pretvorit ćete u sirup je, koji promješan s vodom, idealan osvježavajući napitak.
Sastojci
Maline dobro oprati pod mlazom hladne vode, ocijediti pa od cijele količine napraviti sok (možete koristiti sokovnik ili multipraktik). Ovaj sok ostaviti u hladnjaku preko noći.
Drugi dan procijediti sok tako da odvojite sam sok od koštica i kožice. Najbolje je koristiti gazu kroz koju ćete moći iscijediti sav sok, dok će koštice ostati u gazi.
U tako iscijeđen sok staviti u lonac s debelim dnom (kako bi toplina ravnomjerno zagrijavala svu masu) i dodati šećer.
Zagrijati do vrenja neprestance miješajući, pa kuhati još 5-10 minuta i dalje mješajući
Priprema boca
- boce u kojima će se čuvati malinovac treba dobro oprati, osušiti i zagrijati u pećnici na 50-ak stupnjeva
- vrući sirup uliti u tople boce, a kad se boce i sirup ohlade, začepiti ih čepom od pluta
Ovako pripremljeni malinovac može stajati do godine dana na suhom i prohladnom mjestu. Ostatak ocijeđenog voća poslužit će za pripremu pjene od malina ili domaći džem.
Ne valja.pokvari se
Nikako u hladnjak
jao kako je odličan sokić! čak sam čula da ako ostavimo 24 sata da odstoji i tek onda probamo, da je još bolji!
Ovaj sok mi je super!!!! =D>
Hvalaaa!
ovo mi se čini skroz ok