Malinovac - sirup od malina

1 kg malina 1 kg šećera Maline dobro oprati pod mlazom hladne vode, ocijediti pa od cijele količine napraviti sok (možete koristiti sokovnik ili multipraktik). Ovaj sok ostaviti u hladnjaku preko noći. Drugi dan procijediti sok tako da odvojite sam sok od koštica i kožice. Najbolje je koristiti gazu kroz koju ćete moći iscijediti sav sok, dok će koštice ostati u gazi. U tako iscijeđen sok staviti u lonac s debelim dnom (kako bi toplina ravnomjerno zagrijavala svu masu) i dodati šećer. Zagrijati do vrenja neprestance miješajući, pa kuhati još 5-10 minuta i dalje mješajući Priprema boca boce u kojima će se čuvati malinovac treba dobro oprati, osušiti i zagrijati u pećnici na 50-ak stupnjeva vrući sirup uliti u tople boce, a kad se boce i sirup ohlade, začepiti ih čepom od pluta Ovako pripremljeni malinovac može stajati do godine dana na suhom i prohladnom mjestu. Ostatak ocijeđenog voća poslužit će za pripremu pjene od malina ili domaći džem. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Sirup od malina, malinovac, jednostavno je pripremiti, iako će biti potrebna dva dana. Jednaka količina voće i šećera, uz malo truda pretvorit ćete u sirup je, koji promješan s vodom, idealan osvježavajući napitak.
Recepti - 6 - slika

Sastojci

  • 1 kg malina
  • 1 kg šećera

Maline dobro oprati pod mlazom hladne vode, ocijediti pa od cijele količine napraviti sok (možete koristiti sokovnik ili multipraktik). Ovaj sok ostaviti u hladnjaku preko noći.

Drugi dan procijediti sok tako da odvojite sam sok od koštica i kožice. Najbolje je koristiti gazu kroz koju ćete moći iscijediti sav sok, dok će koštice ostati u gazi.

U tako iscijeđen sok staviti u lonac s debelim dnom (kako bi toplina ravnomjerno zagrijavala svu masu) i dodati šećer.

Zagrijati do vrenja neprestance miješajući, pa kuhati još 5-10 minuta i dalje mješajući

Priprema boca

  • boce u kojima će se čuvati malinovac treba dobro oprati, osušiti i zagrijati u pećnici na 50-ak stupnjeva
  • vrući sirup uliti u tople boce, a kad se boce i sirup ohlade, začepiti ih čepom od pluta

Ovako pripremljeni malinovac može stajati do godine dana na suhom i prohladnom mjestu. Ostatak ocijeđenog voća poslužit će za pripremu pjene od malina ili domaći džem.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika leto..'s

Ne valja.pokvari se

2
Slika korisnika Mirko's

Nikako u hladnjak

3
Slika korisnika mini's

jao kako je odličan sokić! čak sam čula da ako ostavimo 24 sata da odstoji i tek onda probamo, da je još bolji!

4
Slika korisnika nina84's

Ovaj sok mi je super!!!! =D>

5
Slika korisnika vejven's

Hvalaaa!

6
Slika korisnika alex's

ovo mi se čini skroz ok