Malinovac - sirup od malina

Autor: tatjana   (palac x 19245) |moji recepti

4
1 kg malina 1 kg šećera Maline dobro oprati pod mlazom hladne vode, ocijediti pa od cijele količine napraviti sok (možete koristiti sokovnik ili multipraktik). Ovaj sok ostaviti u hladnjaku preko noći. Drugi dan procijediti sok tako da odvojite sam sok od koštica i kožice. Najbolje je koristiti gazu kroz koju ćete moći iscijediti sav sok, dok će koštice ostati u gazi. U tako iscijeđen sok staviti u lonac s debelim dnom (kako bi toplina ravnomjerno zagrijavala svu masu) i dodati šećer. Zagrijati do vrenja neprestance miješajući, pa kuhati još 5-10 minuta i dalje mješajući Priprema boca boce u kojima će se čuvati malinovac treba dobro oprati, osušiti i zagrijati u pećnici na 50-ak stupnjeva vrući sirup uliti u tople boce, a kad se boce i sirup ohlade, začepiti ih čepom od pluta Ovako pripremljeni malinovac može stajati do godine dana na suhom i prohladnom mjestu. Ostatak ocijeđenog voća poslužit će za pripremu pjene od malina ili domaći džem. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.3 (+18)
Sirup od malina, malinovac, jednostavno je pripremiti, iako će biti potrebna dva dana. Jednaka količina voće i šećera, uz malo truda pretvorit ćete u sirup je, koji promješan s vodom, idealan osvježavajući napitak.
Recepti - 6 - slika

Sastojci

  • 1 kg malina
  • 1 kg šećera

Maline dobro oprati pod mlazom hladne vode, ocijediti pa od cijele količine napraviti sok (možete koristiti sokovnik ili multipraktik). Ovaj sok ostaviti u hladnjaku preko noći.

Drugi dan procijediti sok tako da odvojite sam sok od koštica i kožice. Najbolje je koristiti gazu kroz koju ćete moći iscijediti sav sok, dok će koštice ostati u gazi.

U tako iscijeđen sok staviti u lonac s debelim dnom (kako bi toplina ravnomjerno zagrijavala svu masu) i dodati šećer.

Zagrijati do vrenja neprestance miješajući, pa kuhati još 5-10 minuta i dalje mješajući

Priprema boca

  • boce u kojima će se čuvati malinovac treba dobro oprati, osušiti i zagrijati u pećnici na 50-ak stupnjeva
  • vrući sirup uliti u tople boce, a kad se boce i sirup ohlade, začepiti ih čepom od pluta

Ovako pripremljeni malinovac može stajati do godine dana na suhom i prohladnom mjestu. Ostatak ocijeđenog voća poslužit će za pripremu pjene od malina ili domaći džem.

Prosjek: 3.3 (+18)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika leto..'s

Ne valja.pokvari se

2
Slika korisnika Mirko's

Nikako u hladnjak

3
Slika korisnika mini's

jao kako je odličan sokić! čak sam čula da ako ostavimo 24 sata da odstoji i tek onda probamo, da je još bolji!

4
Slika korisnika nina84's

Ovaj sok mi je super!!!! =D>

5
Slika korisnika vejven's

Hvalaaa!

6
Slika korisnika alex's

ovo mi se čini skroz ok