Domaća majoneza
Evo u tri minute imate pre finu domaću majonezu.
Sastojci:
- 3 jaja
- 3 žlice soka od limuna
- 1 žlica senfa
- 1 1/2 šalica ulja
- sol
- papar
- po želji u gotovu majonezu dodajte kapare i kopar (zavisi uz šta jedete)
Priprema:
U visoku usku posudu stavite sve sastojke i štapnim mikserom miksajte cca 1 minutu.
- Vaše oznake (tagovi): majoneza








Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
na litru ulja 4 domaca ili 5 kupovna jaja tj zumanjka,prvo zumanjke sa malo soli mjesati ok ne postane jednolicno pa dodat cc zlicicu ulja pa mjesat dok ne postane opet jednoljicno pa opet zlicicu ulja i opet mjesati do jednolicnosti i tako cc kad stavite vec dec dva ulja razrjediti za zlicom senfa i opet mjesati do jednolicnosti i dodavati svakih par sekuni mjesanja ulje zlicicu dvije,tri cetri nije problem ali ne dodavajte vise dok ne izmjesate da bude jednolicno i kad vam se opet jako zgusne razrjedite sa kiselom vodom od krastavca ili paprika ili limuna ili bilo kojom kiselom vodicom moze i octom ali malo i opet mjesati do jednolicnosti