Pogleć puricu

Autor: LanaM   (palac x 33184) |moji recepti

0
Pureće mljeveno meso 0.400 kg Jaja 2 kom Vrhnje za kuhanje 0.1 lit Svinjska mast 1 žlica Slanina narezana na kockice 0.030 kg Sol Papar Način pripreme: Pomiješati sve sastojke dodati po želji timijana, peršina, crvene paprike. Smjesu zamotati u plastičnu foliju više puta da bude zatvoreno sa svih strana. Kuhati u vručoj vodi poklopljeno 20 minuta i ohladiti na ledu. Terinu rezati na željene oblike i kratko popržiti do zlatno žute boje. Umak od Buče: Buču ogulite i očistite od koštica. Narežite buču na kockice i kuhajte na pari dok ne omekša. Sa štapnim mikserom miksati dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Po želji možete dodati soli, muškatnog oraščića i vrhnja za kuhanje. Mlinci s kurkumom: Mlince pofuriti dodati masnoće posoliti i dodati prstohvat kurkume koja će dati specifičnu žutu boju Pržena pureća jetrica sa suhim šljiama: Suhe šljive namočiti. Jetrica očistiti i narezati na kockice. Na malo masnoće popržiti jetrica, suhe šljive i začiniti solju i paprom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 1.7 (+3)
Nagrađeni recept sa manifestacije Chtef Zagorski Chef.
Recepti - 2 - slika

Sastojci za Terinu od puretine (za 4 – 5 obroka):

  • Pureće mljeveno meso 0.400 kg
  • Jaja 2 kom
  • Vrhnje za kuhanje 0.1 lit
  • Svinjska mast 1 žlica
  • Slanina narezana na kockice 0.030 kg
  • Sol
  • Papar

Način pripreme:

Pomiješati sve sastojke dodati po želji timijana, peršina, crvene paprike. Smjesu zamotati u plastičnu foliju više puta da bude zatvoreno sa svih strana. Kuhati u vručoj vodi poklopljeno 20 minuta i ohladiti na ledu. Terinu rezati na željene oblike i kratko popržiti do zlatno žute boje.

Umak od Buče:
Buču ogulite i očistite od koštica. Narežite buču na kockice i kuhajte na pari dok ne omekša. Sa štapnim mikserom miksati dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Po želji možete dodati soli, muškatnog oraščića i vrhnja za kuhanje.

Mlinci s kurkumom:
Mlince pofuriti dodati masnoće posoliti i dodati prstohvat kurkume koja će dati specifičnu žutu boju

Pržena pureća jetrica sa suhim šljiama:
Suhe šljive namočiti. Jetrica očistiti i narezati na kockice.
Na malo masnoće popržiti jetrica, suhe šljive i začiniti solju i paprom.
 

Prosjek: 1.7 (+3)
Link izvora / potpis autora: Mislav Božić
  • Vaše oznake (tagovi): purica
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)