Pureće mljeveno meso 0.400 kg
Jaja 2 kom
Vrhnje za kuhanje 0.1 lit
Svinjska mast 1 žlica
Slanina narezana na kockice 0.030 kg
Sol
Papar
Način pripreme:
Pomiješati sve sastojke dodati po želji timijana, peršina, crvene paprike. Smjesu zamotati u plastičnu foliju više puta da bude zatvoreno sa svih strana. Kuhati u vručoj vodi poklopljeno 20 minuta i ohladiti na ledu. Terinu rezati na željene oblike i kratko popržiti do zlatno žute boje.
Umak od Buče:
Buču ogulite i očistite od koštica. Narežite buču na kockice i kuhajte na pari dok ne omekša. Sa štapnim mikserom miksati dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Po želji možete dodati soli, muškatnog oraščića i vrhnja za kuhanje.
Mlinci s kurkumom:
Mlince pofuriti dodati masnoće posoliti i dodati prstohvat kurkume koja će dati specifičnu žutu boju
Pržena pureća jetrica sa suhim šljiama:
Suhe šljive namočiti. Jetrica očistiti i narezati na kockice.
Na malo masnoće popržiti jetrica, suhe šljive i začiniti solju i paprom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 1.7 (+3)
Nagrađeni recept sa manifestacije Chtef Zagorski Chef.
Sastojci za Terinu od puretine (za 4 – 5 obroka):
- Pureće mljeveno meso 0.400 kg
- Jaja 2 kom
- Vrhnje za kuhanje 0.1 lit
- Svinjska mast 1 žlica
- Slanina narezana na kockice 0.030 kg
- Sol
- Papar
Način pripreme:
Pomiješati sve sastojke dodati po želji timijana, peršina, crvene paprike. Smjesu zamotati u plastičnu foliju više puta da bude zatvoreno sa svih strana. Kuhati u vručoj vodi poklopljeno 20 minuta i ohladiti na ledu. Terinu rezati na željene oblike i kratko popržiti do zlatno žute boje.
Umak od Buče:
Buču ogulite i očistite od koštica. Narežite buču na kockice i kuhajte na pari dok ne omekša. Sa štapnim mikserom miksati dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Po želji možete dodati soli, muškatnog oraščića i vrhnja za kuhanje.
Mlinci s kurkumom:
Mlince pofuriti dodati masnoće posoliti i dodati prstohvat kurkume koja će dati specifičnu žutu boju
Pržena pureća jetrica sa suhim šljiama:
Suhe šljive namočiti. Jetrica očistiti i narezati na kockice.
Na malo masnoće popržiti jetrica, suhe šljive i začiniti solju i paprom.
Link izvora / potpis autora: Mislav Božić