Zlevka sa suhim šljivama u vinskom umaku

Autor: LanaM   (palac x 40161) |moji recepti

0
2 srednje žlice kiselog vrhnja 2 srednje žlice slatkog vrhnja 1 jaje 4 žlice kukuruznog brašna 6 narezanih suhih šljiva Vanili šećer 0,10 dcl crnog vina Suhe šljive prethodno namočene u rakiji šljivovici   Priprema: Brašno, jaje, vrhnje i šljive pažljivo izmiješati te staviti u glinenu posudu, peći 20 minuta na 200 stupnjeva. Suhe šljive iz rakije i crno vino zagrijati u tavi te dodati vanili šećer. Tanjur preliti sa umakom sa šljivama te na njega posložiti zlevku.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 1.8 (+4)
Nagrađeni recepti sa manifestacije Chtef Zagorski Chef.
Recepti - 2 - slika

Sastojci:

  • 2 srednje žlice kiselog vrhnja
  • 2 srednje žlice slatkog vrhnja
  • 1 jaje
  • 4 žlice kukuruznog brašna
  • 6 narezanih suhih šljiva
  • Vanili šećer
  • 0,10 dcl crnog vina
  • Suhe šljive prethodno namočene u rakiji šljivovici

 

Priprema:

Brašno, jaje, vrhnje i šljive pažljivo izmiješati te staviti u glinenu posudu, peći 20 minuta na 200 stupnjeva.
Suhe šljive iz rakije i crno vino zagrijati u tavi te dodati vanili šećer.
Tanjur preliti sa umakom sa šljivama te na njega posložiti zlevku.
 

Prosjek: 1.8 (+4)
Link izvora / potpis autora: Josipa Antolić
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)