meso
sol
papar
češnjak
vino
Postupak pripreme
Za ove kobasice uzima se masnije meso sa trbuha i od vrata. Meso obvezno sjeći nožem na što sitnije komadiće ( nipošto mljeti u stroju za mljevenje mesa ), dodati sol, papar, i vode u kojoj je bio natopljen češnjak. Sve zajedno dobro izmijesiti rukama i ostaviti na svježem i prozračnom mjestu pola dana. Još su bolje kobasice ako im se doda pola čaše vina. Ovom smjesom se onda pune crijeva. Kobasice staviti u dim od 8 do 10 dana.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+1)
‹ Kranjske kobasice
najbolji recept
Kranjske kobasice ›
Sastojci
- meso
- sol
- papar
- češnjak
- vino
Postupak pripreme
Za ove kobasice uzima se masnije meso sa trbuha i od vrata. Meso obvezno sjeći nožem na što sitnije komadiće ( nipošto mljeti u stroju za mljevenje mesa ), dodati sol, papar, i vode u kojoj je bio natopljen češnjak. Sve zajedno dobro izmijesiti rukama i ostaviti na svježem i prozračnom mjestu pola dana. Još su bolje kobasice ako im se doda pola čaše vina. Ovom smjesom se onda pune crijeva. Kobasice staviti u dim od 8 do 10 dana.