Kranjske kobasice

recepti_bez_slike
meso sol papar češnjak vino Postupak pripreme 
Za ove kobasice uzima se masnije meso sa trbuha i od vrata. Meso obvezno sjeći nožem na što sitnije komadiće ( nipošto mljeti u stroju za mljevenje mesa ), dodati sol, papar, i vode u kojoj je bio natopljen češnjak. Sve zajedno dobro izmijesiti rukama i ostaviti na svježem i prozračnom mjestu pola dana. Još su bolje kobasice ako im se doda pola čaše vina. Ovom smjesom se onda pune crijeva. Kobasice staviti u dim od 8 do 10 dana.
  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1) ‹ Kranjske kobasice najbolji recept Kranjske kobasice ›

Sastojci

  • meso
  • sol
  • papar
  • češnjak
  • vino

Postupak pripreme


Za ove kobasice uzima se masnije meso sa trbuha i od vrata. Meso obvezno sjeći nožem na što sitnije komadiće ( nipošto mljeti u stroju za mljevenje mesa ), dodati sol, papar, i vode u kojoj je bio natopljen češnjak. Sve zajedno dobro izmijesiti rukama i ostaviti na svježem i prozračnom mjestu pola dana. Još su bolje kobasice ako im se doda pola čaše vina. Ovom smjesom se onda pune crijeva. Kobasice staviti u dim od 8 do 10 dana.
 

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)