Kranjske kobasice

Autor: nena970   (palac x 3417) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
meso sol papar voda češnjak vino Postupak pripreme 
Za ove kobasice uzima se masnije meso sa trbuha i od vrata. Meso obvezno sjeći nožem na što sitnije komadiće (nipošto mljeti u stroju za mljevenje mesa), dodati sol, papar, i vode u kojoj je bio natopljen češnjak. Sve zajedno dobro izmijesiti rukama i ostaviti na svježem i prozračnom mjestu pola dana. Još su bolje kobasice ako im se doda pola čaše vina. Ovom smjesom se onda pune crijeva. Kobasice staviti u dim od 8 do 10 dana.
  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet Kranjske kobasice Kranjske kobasice Kranjske kobasice Kranjske kobasice Kranjske kobasice ›

Sastojci za kranjske kobasice

  • meso
  • sol
  • papar
  • voda
  • češnjak
  • vino

Postupak pripreme


Za ove kobasice uzima se masnije meso sa trbuha i od vrata. Meso obvezno sjeći nožem na što sitnije komadiće (nipošto mljeti u stroju za mljevenje mesa), dodati sol, papar, i vode u kojoj je bio natopljen češnjak.

Sve zajedno dobro izmijesiti rukama i ostaviti na svježem i prozračnom mjestu pola dana. Još su bolje kobasice ako im se doda pola čaše vina. Ovom smjesom se onda pune crijeva. Kobasice staviti u dim od 8 do 10 dana.
 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Knedle od kruha s pečenom puretinom - PROČITAJTE "lazanje" iz tave - PROČITAJTE Šnicel našeh non - PROČITAJTE Bakalar po domaću - PROČITAJTE Domaće krvavice - PROČITAJTE