175g mekog maslaca
150g sećera
7 žutanjaka
ribanu koricu 1 limuna
2-3 žlice limunovog soka
750g nemasnog sira
75g grisa
7 bjelanjaka
Priprema:
Bjelanjak čvrsto istucite i rahlo umješati smjesi žumanjaka. Smjesu izliti u namaščeni kalup (promjera 28 cm) kalup staviti u prethodnu zagrijanu pećnicu na 175˙C na 70 minuta. Pečeni kolač ostaviti još oko 30 min u pećnici, nakon 30 min. tortu izvaditi i ostaviti da se ohladi u kalupu.
 
 
 
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
 No votes yet
 
Sastojci:
- 175g mekog maslaca
 
- 150g sećera
 
- 7 žutanjaka
 
- ribanu koricu 1 limuna
 
- 2-3 žlice limunovog soka
 
- 750g nemasnog sira
 
- 75g grisa
 
- 7 bjelanjaka
 
Priprema:
Bjelanjak čvrsto istucite i rahlo umješati smjesi žumanjaka. Smjesu izliti u namaščeni kalup (promjera 28 cm) kalup staviti u prethodnu zagrijanu pećnicu na 175˙C na 70 minuta. Pečeni kolač ostaviti još oko 30 min u pećnici, nakon 30 min. tortu izvaditi i ostaviti da se ohladi u kalupu.