Kasato moje mame

recepti_bez_slike
800 gr keksa petits beurre 150 gr suhih grožđica 4-5 naranči 200 gr badema 200 gr oraha paketić datulja 250 gr maslaca 10 žlica šećera 2 jaja Priprema: Samljeti kekse, suhe grožđice namočiti u rum. Koru od 4-5 naranči kuhati da vare oko 10 do 15 min, ocijediti ih i narezati na male kockice (može se kora od jedne naranče zamijeniti i sa jednom korom od limuna). Narezati bademe, narezati orahe, nasjeckati sitno paketić datulja. Mikserom dobro izmutiti maslac sa šećerom i dva cijela jaja. Sve sastojke dobro promiješati, ako je previše suho, dodati po potrebi kiselog vrhnja. Kad je sve dobro promiješano, staviti na tacnu za kolače i oblikovati konačni izgled kolača te ga preliti preljevom od čokolade kojeg smo napravili od 100 gr. čokolade za kuhanje, 2 - 3 jušne žlice mlijeka i 5 gr (veličina oraha) maslaca otopiti na pari i preliti preko kolača kad je preljev već malo ohlađen. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)
Ovo je najdraži kolač moje braće. Na žalost, u maminoj bilježnici je pisan davno i mnogo toga se jedva nazire. Nisam često "asistirala" dok ga je mama pripremala, no sjećam se od prilike svih sastojaka, a kako je to recept koji je moja mama sama izmislila, mislim da su određeni sastojci fakustativni, kao i njihova količina. U svakom slučaju, kolač je veoma ukusan i prava je kalorijska bomba, ali smo ga mi uvijek rado jeli. Ovaj recept naprosto moram napisati stoga da bi ga i moja nevista mogla pronaći na internetu i napraviti ga mom bratu koji ga obožava i svaki put me pita kad ću mu poslati recept. Eto, moj dragi Mus, sad će Sandrine moći napraviti Kasato naše mame! U slast svima koji ga naprave! Napomena: Ovaj kolač se ne peče i kao takav je idealan za brzu pripremu!

Sastojci:

  • 800 gr keksa petits beurre
  • 150 gr suhih grožđica
  • 4-5 naranči
  • 200 gr badema
  • 200 gr oraha
  • paketić datulja
  • 250 gr maslaca
  • 10 žlica šećera
  • 2 jaja

Priprema:

Samljeti kekse, suhe grožđice namočiti u rum.

Koru od 4-5 naranči kuhati da vare oko 10 do 15 min, ocijediti ih i narezati na male kockice (može se kora od jedne naranče zamijeniti i sa jednom korom od limuna).

Narezati bademe, narezati orahe, nasjeckati sitno paketić datulja.

Mikserom dobro izmutiti maslac sa šećerom i dva cijela jaja.

Sve sastojke dobro promiješati, ako je previše suho, dodati po potrebi kiselog vrhnja.

Kad je sve dobro promiješano, staviti na tacnu za kolače i oblikovati konačni izgled kolača te ga preliti preljevom od čokolade kojeg smo napravili od 100 gr. čokolade za kuhanje, 2 - 3 jušne žlice mlijeka i 5 gr (veličina oraha) maslaca otopiti na pari i preliti preko kolača kad je preljev već malo ohlađen.

Prosjek: 4 (+2)
Link izvora / potpis autora: Vesna Santini
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)