Jednostavan tiramisu

Potrebna vam je cetvrtasta staklena posuda od otprilike 20cm Skuhajte kavu, izlijte u plitku posudu i dodajte marsala ili rum. Izmiksajte zumanjke sa secerom dok smjesa postane blijeda i pjenasta. Dodajte mascarpone i lagano mijesajte rucno da se smjesa ujedini. Zatim dodajte tuceno vrhnje i na kraju snijeg od bjelanjaca. Sve lagano umijesate rukom da smjesa postane kompaktna. Savoiarde na sekundu umacite u kavu i slazite u staklenu zdjelu. Premazite polovinom kreme i ponovite postupak, zavrsivsi sa kremom. Ohladiti u hladnjaku preko noci. Prije serviranja, obilato posuti kakaom   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2 (+3)
Ovo je omiljen kolac u mojoj obitelji. Cesto ga pravim, jednostavan je i ne zahtijeva previse vremena
  • 2 velike salice jake crne kave
  • 1/2 velike salice marsala, ruma (ili nekog drugog likera)
  • 3 jaja (odvojiti zumanjke od bjelanjaka)
  • 1/3 velike salice secera u prahu ili sitnog secera
  • 250g mascarpone
  • 300ml - 500 ml tucenog vrhnja za kuhanje
  • 500g savoiardi (talijanski piskoti)
  • kakao za posipanje

Postupak:

Potrebna vam je cetvrtasta staklena posuda od otprilike 20cm
Skuhajte kavu, izlijte u plitku posudu i dodajte marsala ili rum.

Izmiksajte zumanjke sa secerom dok smjesa postane blijeda i pjenasta.
Dodajte mascarpone i lagano mijesajte rucno da se smjesa ujedini.

Zatim dodajte tuceno vrhnje i na kraju snijeg od bjelanjaca. Sve lagano umijesate rukom da smjesa postane kompaktna.

Savoiarde na sekundu umacite u kavu i slazite u staklenu zdjelu. Premazite polovinom kreme i ponovite postupak, zavrsivsi sa kremom.
Ohladiti u hladnjaku preko noci.

Prije serviranja, obilato posuti kakaom
 

Prosjek: 2 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)