10 dag suhih smokava
10 dag margarina
10 dag šećera
30 dag brašna
2 jajeta
1 prašak za pecivo
kora jednog limuna
Postupak pripreme
Od bjelanjaka napraviti snijeg i u njeha naribati koru od limuna. Pjenasto izmiješati margarin, šećer i žumanjke, dodati brašno i snijeg od bjelanjaka, lagano promiješati i na kraju umiješti smokve izrezane na kockice. Tijesto izliti u dobro namazan i pobrašnjen oblik za pečenje i peći 45 minuta na srednjoj temperaturi. Još dok je toplo posuti šećerom u prahu.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- 10 dag suhih smokava
- 10 dag margarina
- 10 dag šećera
- 30 dag brašna
- 2 jajeta
- 1 prašak za pecivo
- kora jednog limuna
Postupak pripreme
Od bjelanjaka napraviti snijeg i u njeha naribati koru od limuna. Pjenasto izmiješati margarin, šećer i žumanjke, dodati brašno i snijeg od bjelanjaka, lagano promiješati i na kraju umiješti smokve izrezane na kockice. Tijesto izliti u dobro namazan i pobrašnjen oblik za pečenje i peći 45 minuta na srednjoj temperaturi. Još dok je toplo posuti šećerom u prahu.