Pljeskavica

Autor: admin   (palac x 55033) |moji recepti

4
Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

40 dkg mljevene govedine + 40 dkg mljevene svinjetine 1 manja glavica luka 1 svežanj svježeg peršina 1 grančica mažurana 3 grančice majčine dušice 2 žlice ulja (bolje je ako se koristi maslinovo ulje) sol i papar po ukusu Priprema Luk narezati na sitne kockice i usitniti začinsko bilje. Pomiješati govedinu i svinjetinu, dodati luk i usitnjeno začinsko bilje i sve dobro izmiješati pa posoliti i popariti. Zdjelu u kojoj su pomiješani svi sastojci pokriti plastičnom folijom i ostaviti u hladnjaku 12 sati. Prije pečenja, smjesu razdijeliti na osam jednakih dijelova. Navlaženim rukama oblikovati kuglice koje potom treba formirati u pljeskavice. Pljeskavice peći na jakoj vatri otprilike po četiri minute sa svake strane, nekoliko puta ih okrećući. Poslužiti tople uz salatu, pečeni krumpir ili povrće s roštilja. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+6)
Pljeskavica je idealna za pripremu na roštilju, a može i na roštilj tavi.
pljeskavica - slika

Sastojci

  • 40 dkg mljevene govedine + 40 dkg mljevene svinjetine
  • 1 manja glavica luka
  • 1 svežanj svježeg peršina
  • 1 grančica mažurana
  • 3 grančice majčine dušice
  • 2 žlice ulja (bolje je ako se koristi maslinovo ulje)
  • sol i papar po ukusu

Priprema

Luk narezati na sitne kockice i usitniti začinsko bilje. Pomiješati govedinu i svinjetinu, dodati luk i usitnjeno začinsko bilje i sve dobro izmiješati pa posoliti i popariti. Zdjelu u kojoj su pomiješani svi sastojci pokriti plastičnom folijom i ostaviti u hladnjaku 12 sati.

Prije pečenja, smjesu razdijeliti na osam jednakih dijelova. Navlaženim rukama oblikovati kuglice koje potom treba formirati u pljeskavice.

Pljeskavice peći na jakoj vatri otprilike po četiri minute sa svake strane, nekoliko puta ih okrećući. Poslužiti tople uz salatu, pečeni krumpir ili povrće s roštilja.

Prosjek: 4.5 (+6)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

Maslinovo ulje u pljeskavicu??????

Razmjenite ideje

recept

SKINITE 50 najrecepata

Mirjana Mihaljević ima prijedlog: Definitivno najbolja moguća ideja. Iako...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...

I ovo trebate pogledati:

Janjeća kalja - PROČITAJTE Polpete od tikvica - PROČITAJTE Trogirska juha od cvjetace / kaula / karfiola - PROČITAJTE Musaka od plavih patliđana - PROČITAJTE Juha od brokule - PROČITAJTE