Govedina na turski način

Autor: Etnomama   (palac x 9792) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
govedina sol papar češnjak crveni luk maslac jušni (povrtni ili mesni) temeljac sok od rajčice polu - kuhani krumpir Kako su to Turci radili...valjda Komad govedine izreže se na odreske koji se posole, popapre, naslažu jedan na drugi u obliku stupa i povežu zajedno. Sa strane se u meso utakne češnjaka i crvenog luka po želji. Taj "stup" od mesa potom se, sa svih strana, ispeče na maslacu i takav se prebacuje u dublju posudu u koju se k mesu dolije i juha. Meso tada treba kuhati još oko tri sata na sasvim laganoj vatri. Nakon toga dodaje se k tome sok od rajčice i (ne skroz) kuhani krumpir izrezan na ploške. Kad su meso i krumpir posve mekani s mesa se skine povez, odresci se slože na pladanj i uokvire ploškama krumpira.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)
Jelo, za koje recept pišem u nastavku, radila je moja baka u posebnim prigodama. S obzirom da je prenesen usmenim putem nema točne količine namirnica, ali spretne kuharice i kuhari (pa i oni manje vični kuhanju) ne bi trebali imati problema u pripravljanju ove delicije. Jesu li Turci stvarno tako pripremali govedinu - ne bih znala reći!

Namirnice - onako, odoka

  • govedina
  • sol
  • papar
  • češnjak
  • crveni luk
  • maslac
  • jušni (povrtni ili mesni) temeljac
  • sok od rajčice
  • polu - kuhani krumpir

Kako su to Turci radili...valjda

Komad govedine izreže se na odreske koji se posole, popapre, naslažu jedan na drugi u obliku stupa i povežu zajedno. Sa strane se u meso utakne češnjaka i crvenog luka po želji. Taj "stup" od mesa potom se, sa svih strana, ispeče na maslacu i takav se prebacuje u dublju posudu u koju se k mesu dolije i juha. Meso tada treba kuhati još oko tri sata na sasvim laganoj vatri. Nakon toga dodaje se k tome sok od rajčice i (ne skroz) kuhani krumpir izrezan na ploške. Kad su meso i krumpir posve mekani s mesa se skine povez, odresci se slože na pladanj i uokvire ploškama krumpira.

 

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)