Domaći njoki
Sastojci:
- 400 g brašnastog krumpira
- 300 g oštrog brašna
- 4 jaja
- 60 g maslaca
- muškatni oraščić
- sol
Priprema:
Krumpir kuhati u kori stavljajući ga u hladnu vodu, pa kad su kuhani, ocjediti ih i pustiti da se malo ohlade. Nabosti ih na vilicu i oguliti koru.
Krumpir treba protisnuti kroz pasirku ili prešu, može se naribati na ribež u posudu.
Sada treba dodati maslac, jaja, sol, muškatni orah i postepeno mješati prstima i dodavati brašno sve dok smjesa ne postane nježna i glatka i dok se ne prestane hvatati za posudu.
Smjesu tada razvaljati u duge valjke promjera 1-2 cm, te rezati nožem u formu njoka dugačkih po vlastitoj želji.
Njoke treba pobrašniti, pustiti da se malo odmore, pa se onda stavljaju kuhati u slanoj kipućoj vodi.
Kada isplivaju izvaditi ih mrežicom i odmah potopiti u posudu s hladnom vodom da se ohlade, te ih ponovno ocjediti.
- Vaše oznake (tagovi): tjestenina
- Sastojci: maslaca / krumpir / jaja / Kuhati








Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
možeš ih kuhati,ili pržiti,kuhani idu uz gulaš, uz rastopljeni sir, ...
slatka
ja često radim njoke, ali stavim kuhati krumpir u kockicama, i kad je kuhan, onda dodajem sve sastojke i napravim tijesto. Djeca njoke najviše vole kad su prženi u masnoći.
slatka
HVALA NA DIVNIM RECEPTIMA...DALI MOGU DOBITI PECEPT KAKO SE SPREMAJU GOTOVE NJOKI??hvala
pravi ste,uživam u vašim receptima...
obozavam njoke