Domaći njoki

Autor: LanaM   (palac x 33881) |moji recepti

3
400 g brašnastog krumpira 300 g oštrog brašna 4 jaja 60 g maslaca muškatni oraščić sol Priprema: Krumpir kuhati u kori stavljajući ga u hladnu vodu, pa kad su kuhani, ocjediti ih i pustiti da se malo ohlade. Nabosti ih na vilicu i oguliti koru. Krumpir treba protisnuti kroz pasirku ili prešu, može se naribati na ribež u posudu. Sada treba dodati maslac, jaja, sol, muškatni orah i postepeno mješati prstima i dodavati brašno sve dok smjesa ne postane nježna i glatka i dok se ne prestane hvatati za posudu. Smjesu tada razvaljati u duge valjke promjera 1-2 cm, te rezati nožem u formu njoka dugačkih po vlastitoj želji. Njoke treba pobrašniti, pustiti da se malo odmore, pa se onda stavljaju kuhati u slanoj kipućoj vodi. Kada isplivaju izvaditi ih mrežicom i odmah potopiti u posudu s hladnom vodom da se ohlade, te ih ponovno ocjediti.       Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Domaći njoki

Sastojci:

  • 400 g brašnastog krumpira
  • 300 g oštrog brašna
  • 4 jaja
  • 60 g maslaca
  • muškatni oraščić
  • sol

Priprema:

Krumpir kuhati u kori stavljajući ga u hladnu vodu, pa kad su kuhani, ocjediti ih i pustiti da se malo ohlade. Nabosti ih na vilicu i oguliti koru.

Krumpir treba protisnuti kroz pasirku ili prešu, može se naribati na ribež u posudu.

Sada treba dodati maslac, jaja, sol, muškatni orah i postepeno mješati prstima i dodavati brašno sve dok smjesa ne postane nježna i glatka i dok se ne prestane hvatati za posudu.

Smjesu tada razvaljati u duge valjke promjera 1-2 cm, te rezati nožem u formu njoka dugačkih po vlastitoj želji.

Njoke treba pobrašniti, pustiti da se malo odmore, pa se onda stavljaju kuhati u slanoj kipućoj vodi.

Kada isplivaju izvaditi ih mrežicom i odmah potopiti u posudu s hladnom vodom da se ohlade, te ih ponovno ocjediti.

 

 

 

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika maja-'s

možeš ih kuhati,ili pržiti,kuhani idu uz gulaš, uz rastopljeni sir, ...

slatka

2
Slika korisnika maja-'s

ja često radim njoke, ali stavim kuhati krumpir u kockicama, i kad je kuhan, onda dodajem sve sastojke i napravim tijesto. Djeca njoke najviše vole kad su prženi u masnoći.

slatka

3
Slika korisnika milanka's

HVALA NA DIVNIM RECEPTIMA...DALI MOGU DOBITI PECEPT KAKO SE SPREMAJU GOTOVE NJOKI??hvala

4
Slika korisnika evica 's

pravi ste,uživam u vašim receptima...

5
Slika korisnika Zorica Stajkovic Savic's

obozavam njoke