Domaći njoki
Sastojci:
- 400 g brašnastog krumpira
- 300 g oštrog brašna
- 4 jaja
- 60 g maslaca
- muškatni oraščić
- sol
Priprema:
Krumpir kuhati u kori stavljajući ga u hladnu vodu, pa kad su kuhani, ocjediti ih i pustiti da se malo ohlade. Nabosti ih na vilicu i oguliti koru.
Krumpir treba protisnuti kroz pasirku ili prešu, može se naribati na ribež u posudu.
Sada treba dodati maslac, jaja, sol, muškatni orah i postepeno mješati prstima i dodavati brašno sve dok smjesa ne postane nježna i glatka i dok se ne prestane hvatati za posudu.
Smjesu tada razvaljati u duge valjke promjera 1-2 cm, te rezati nožem u formu njoka dugačkih po vlastitoj želji.
Njoke treba pobrašniti, pustiti da se malo odmore, pa se onda stavljaju kuhati u slanoj kipućoj vodi.
Kada isplivaju izvaditi ih mrežicom i odmah potopiti u posudu s hladnom vodom da se ohlade, te ih ponovno ocjediti.
- Vaše oznake (tagovi): tjestenina
- Sastojci: maslaca / krumpir / jaja / Kuhati
možeš ih kuhati,ili pržiti,kuhani idu uz gulaš, uz rastopljeni sir, ...
slatka
ja često radim njoke, ali stavim kuhati krumpir u kockicama, i kad je kuhan, onda dodajem sve sastojke i napravim tijesto. Djeca njoke najviše vole kad su prženi u masnoći.
slatka
HVALA NA DIVNIM RECEPTIMA...DALI MOGU DOBITI PECEPT KAKO SE SPREMAJU GOTOVE NJOKI??hvala
pravi ste,uživam u vašim receptima...
obozavam njoke