20 dag brašna
14 dag maslaca
6 dag šećera
1 žutanjak ili malo jaje
Sastojci za nadjev:
5—6 jaja
25 dag šećera
25 dag badema
maraskino
limunova korica
1 vanilin-šećer
Postupak pripreme
Od brašna, margarina, šećera i žutanjka umijesite prhko tijesto, razvaljajte tanko i obložite dno i stranice oblika za tortu. Preostali dio tijesta razvaljajte i izrežite ukrasnim kotačićem trake široke oko l cm.
Nadjev: Jaja sa šećerom pjenasto izmiješajte, dodajte mljevene bademe, maraskino, limunovu koricu i vanilin-šećer. Sve dobro izmiješajte i nalijte na tijesto u pripremljeni oblik za torte. Po vrhu nadjeva složite ukrasnu mrežu od tijesta izrezanog u trake, a na svakom mjestu gdje se trake križaju utisnite po jedan oguljeni badem pa stavite peći u vruću pećnicu na temperaturu od 200°C (473 K) oko 45—50 minuta
(ako naglo žuti, pokrijte papirom).
Kad je gotova, ostavite je u isključenoj i otvorenoj pećnici dok se ne ohladi.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci za tijesto
- 20 dag brašna
- 14 dag maslaca
- 6 dag šećera
- 1 žutanjak ili malo jaje
Sastojci za nadjev:
- 5—6 jaja
- 25 dag šećera
- 25 dag badema
- maraskino
- limunova korica
- 1 vanilin-šećer
Postupak pripreme
Od brašna, margarina, šećera i žutanjka umijesite prhko tijesto, razvaljajte tanko i obložite dno i stranice oblika za tortu. Preostali dio tijesta razvaljajte i izrežite ukrasnim kotačićem trake široke oko l cm.
Nadjev: Jaja sa šećerom pjenasto izmiješajte, dodajte mljevene bademe, maraskino, limunovu koricu i vanilin-šećer. Sve dobro izmiješajte i nalijte na tijesto u pripremljeni oblik za torte. Po vrhu nadjeva složite ukrasnu mrežu od tijesta izrezanog u trake, a na svakom mjestu gdje se trake križaju utisnite po jedan oguljeni badem pa stavite peći u vruću pećnicu na temperaturu od 200°C (473 K) oko 45—50 minuta
(ako naglo žuti, pokrijte papirom).
Kad je gotova, ostavite je u isključenoj i otvorenoj pećnici dok se ne ohladi.