Imotska torta

Autor: nena970   (palac x 3418) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
20 dag brašna 14 dag maslaca 6 dag šećera 1 žutanjak ili malo jaje Sastojci za nadjev: 5—6 jaja 25 dag šećera 25 dag badema maraskino limunova korica 1 vanilin-šećer Postupak pripreme Od brašna, margarina, šećera i žutanjka umijesite prhko tijesto, razvaljajte tanko i obložite dno i stranice oblika za tortu. Preostali dio tijesta razvaljajte i izrežite ukrasnim kotačićem trake široke oko l cm.
 Nadjev: Jaja sa šećerom pjenasto izmiješajte, dodajte mljevene bademe, maraskino, limunovu koricu i vanilin-šećer. Sve dobro izmiješajte i nalijte na tijesto u pripremljeni oblik za torte. Po vrhu nadjeva složite ukrasnu mrežu od tijesta izrezanog u trake, a na svakom mjestu gdje se trake križaju utisnite po jedan oguljeni badem pa stavite peći u vruću pećnicu na temperaturu od 200°C (473 K) oko 45—50 minuta
(ako naglo žuti, pokrijte papirom). Kad je gotova, ostavite je u isključenoj i otvorenoj pećnici dok se ne ohladi. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci za tijesto

  • 20 dag brašna
  • 14 dag maslaca
  • 6 dag šećera
  • 1 žutanjak ili malo jaje
Sastojci za nadjev:
  • 5—6 jaja
  • 25 dag šećera
  • 25 dag badema
  • maraskino
  • limunova korica
  • 1 vanilin-šećer

Postupak pripreme

Od brašna, margarina, šećera i žutanjka umijesite prhko tijesto, razvaljajte tanko i obložite dno i stranice oblika za tortu. Preostali dio tijesta razvaljajte i izrežite ukrasnim kotačićem trake široke oko l cm.


Nadjev: Jaja sa šećerom pjenasto izmiješajte, dodajte mljevene bademe, maraskino, limunovu koricu i vanilin-šećer. Sve dobro izmiješajte i nalijte na tijesto u pripremljeni oblik za torte. Po vrhu nadjeva složite ukrasnu mrežu od tijesta izrezanog u trake, a na svakom mjestu gdje se trake križaju utisnite po jedan oguljeni badem pa stavite peći u vruću pećnicu na temperaturu od 200°C (473 K) oko 45—50 minuta
(ako naglo žuti, pokrijte papirom).

Kad je gotova, ostavite je u isključenoj i otvorenoj pećnici dok se ne ohladi.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Recepti sa istim ili sličnim sastojcima

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Rapska torta - PROČITAJTE Selački puhanci - PROČITAJTE Tart od jagoda i mascarponea - PROČITAJTE Labinski krafi - PROČITAJTE Nabujak s crnim vinom - PROČITAJTE