Selački puhanci
Sastojci:
- Žumanjak 5 kom.
- Slatko vrhnje 200 ml
- Šećer 2 žlice
- Rum 2 žlice
- Brašno 500 g
- Maslac 100 g
- Ulje za prženje 1 l
- Limunova korica
- Malo soli
- Šećer u prahu za posipanje
Način pripreme:
Žumanjke pjenasto izmiješati i dodati ostale sastojke. Pustiti tijesto da malo odstoji, a zatim ga razvaljati na malo brašna, što je tanje moguće. Kotačićem za rezanje izrezati tijesto na trake široke otprilike 10 cm. Trake zavezati i pržiti u ulju. Na kraju posuti šećerom u prahu.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: brašno / limunova korica / maslac / rum / slatko vrhnje / ulje








SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Širine 1 cm, a dužine 10 cm.
mnogu ubavi recepti i ne mnogu skapi za pravenje taka i ponatamu
Dalmatinci puno vole kroštule.Na Hvaru ih zovu frustule i malo su drugačije nego što ih ja radim,oni rade malo deblje.
Tanja Jelavić
mi u slavoniji to zovemo poderane gaće moj pok.otac je to obožavao mama je to znala jako dobro napraviti a tat ih je zvo listići
To su dalmatinske kroštule. Što se tanje izvaljaju to su lipše. Režu se udugo da se mogu bolje vezati u fjoke.
Tanja Jelavić
nije mi jasno ovo da se režu trake široke 10 cm i vezanje?
dajte to malo pojasnite