Fritule sa kiselim vrhnjem

Autor: masatera   (palac x 5545) |moji recepti

0
1 srednja jabuka 200 ml kiselog vrhnja 1 jaje 1 ribana korica limuna 50 g (3 žlice) kristal šećera 1 vanilin šećer prstohvat soli 1 pecilni prašak 1 žlica ruma 350 g (20 žlica) glatkog brašna 1 žlica ulja 50 g grožđica (po želji) Ostalo 400 ml ulja 50 g šećera u prahu Priprema Jabuci oguliti koru i sitno naribati. Dodati kiselo vrhnje, šećer, vanilin šećer i jaje te dobro izmiješati ili miksati spiralnim nastavcima miksera. Dodati naribanu koricu limuna, rum te dodavati brašno sa pecilnim praškom. Na kraju dodati žlicu ulja. Ulje zagrijati na srednju temperaturu. Uzeti dvije žlice. Kad je ulje zagrijano, žlice umočiti u ulje pa jednom žlicom vaditi hrpice tijesta veličine oraha a drugom žlicom tijesto pogurati u ulje kako bi hrpice bile okruglog oblika i bez "krakova" :). Pržiti sa obje strane do zlatnožute boje pa vaditi i posuti šećerom u prahu.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2 (+2)
Brzo su gotove, još brže nestanu ...
fritule

Sastojci za tijesto

  • 1 srednja jabuka
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 1 jaje
  • 1 ribana korica limuna
  • 50 g (3 žlice) kristal šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 1 pecilni prašak
  • 1 žlica ruma
  • 350 g (20 žlica) glatkog brašna
  • 1 žlica ulja
  • 50 g grožđica (po želji)

Ostalo

  • 400 ml ulja
  • 50 g šećera u prahu

Priprema

Jabuci oguliti koru i sitno naribati.

Dodati kiselo vrhnje, šećer, vanilin šećer i jaje te dobro izmiješati ili miksati spiralnim
nastavcima miksera. Dodati naribanu koricu limuna, rum te dodavati brašno sa pecilnim praškom. Na kraju dodati žlicu ulja.

Ulje zagrijati na srednju temperaturu. Uzeti dvije žlice. Kad je ulje zagrijano, žlice
umočiti u ulje pa jednom žlicom vaditi hrpice tijesta veličine oraha a drugom žlicom
tijesto pogurati u ulje kako bi hrpice bile okruglog oblika i bez "krakova" :).

Pržiti sa obje strane do zlatnožute boje pa vaditi i posuti šećerom u prahu.
 

Prosjek: 2 (+2)
Link izvora / potpis autora: receptiizmojebiljeznice.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)