4 goveđa odrezska (oko 150g svaki)
sol
papar
4 kriške slanine
1 kiseli krastavac
1 svježa crvena paprika
mast
4 žlice narezanog celera
4 žlice narezane mrkvice
4 glavice luka
2 žlice šećera
4 žlice svijetlog piva
2 žlice vode
2 žlice mlijeka
Postupak pripreme
Odresci se tanko izlupaju. Gornja strana odreska se posoli i dobro zapapri pa se u sredinu stavi kriška slanine, komadić krastavca, žličica sjeckane svinjetine i komadić narezane svježe paprike. Odrezak se smota i na oba kraja pričvrsti čačkalicama. Zatim se svici sa svih strana pripeku i jedan do drugoga slože u vatrostalnu posudu, iznad narezanog celera i mrkvice. U masti se posebno prži narezani luk i šećer dok ne potamne pa se zaliju pivom, vodom i mlijekom te posole i zapapre. Tim se gustim umakom preliju svici i peku na vatri oko 45 min. Umak će, kad jelo bude gotovo, biti nešto gušći. Služi se s pireom od krumpira i salatom po volji.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- 4 goveđa odrezska (oko 150g svaki)
- sol
- papar
- 4 kriške slanine
- 1 kiseli krastavac
- 1 svježa crvena paprika
- mast
- 4 žlice narezanog celera
- 4 žlice narezane mrkvice
- 4 glavice luka
- 2 žlice šećera
- 4 žlice svijetlog piva
- 2 žlice vode
- 2 žlice mlijeka
Postupak pripreme
Odresci se tanko izlupaju. Gornja strana odreska se posoli i dobro zapapri pa se u sredinu stavi kriška slanine, komadić krastavca, žličica sjeckane svinjetine i komadić narezane svježe paprike. Odrezak se smota i na oba kraja pričvrsti čačkalicama. Zatim se svici sa svih strana pripeku i jedan do drugoga slože u vatrostalnu posudu, iznad narezanog celera i mrkvice. U masti se posebno prži narezani luk i šećer dok ne potamne pa se zaliju pivom, vodom i mlijekom te posole i zapapre. Tim se gustim umakom preliju svici i peku na vatri oko 45 min. Umak će, kad jelo bude gotovo, biti nešto gušći. Služi se s pireom od krumpira i salatom po volji.