Bučnica

recepti_bez_slike
Osnovni recept za tanko tijesto, ili gotovo tanko tijesto Nadjev: 75 dag buča 75 dag svježeg sira 4 jaja 10 dag šećera 15 dag margarina 1 dl kiselog vrhnja sol Postupak pripreme Buče izribajte, malo nasolite i ostavite da odstoje oko 20 minuta. Zatim ih iscijedite i pomiješajte s propasiranim sirom, vrhnjem i izmiješanim jajima i šećerom. Tijesto premažite dijelom rastopljenog margarina i rasporedite pripremljeni nadjev, savijte i stavite u tepsiju. Savijaču premažite preostalim dijelom rastopljenog margarina i pecite na temperaturi od 200°C oko 45 minuta. Napomena: Ako želite slanu bučnicu, izostavite u nadjevu šećer. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+1) ‹ Bučnica najbolji recept Bučnica na Zagorski način ›

Sastojci

  • Osnovni recept za tanko tijesto, ili gotovo tanko tijesto

Nadjev:

  • 75 dag buča
  • 75 dag svježeg sira
  • 4 jaja
  • 10 dag šećera
  • 15 dag margarina
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • sol

Postupak pripreme

Buče izribajte, malo nasolite i ostavite da odstoje oko 20 minuta. Zatim ih iscijedite i pomiješajte s propasiranim sirom, vrhnjem i izmiješanim jajima i šećerom. Tijesto premažite dijelom rastopljenog margarina i rasporedite pripremljeni nadjev, savijte i stavite u tepsiju. Savijaču premažite preostalim dijelom rastopljenog margarina i pecite na temperaturi od 200°C oko 45 minuta.

Napomena: Ako želite slanu bučnicu, izostavite u nadjevu šećer.

Prosjek: 4 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)