Osnovni recept za tanko tijesto, ili gotovo tanko tijesto
Nadjev:
75 dag buča
75 dag svježeg sira
4 jaja
10 dag šećera
15 dag margarina
1 dl kiselog vrhnja
sol
Postupak pripreme
Buče izribajte, malo nasolite i ostavite da odstoje oko 20 minuta. Zatim ih iscijedite i pomiješajte s propasiranim sirom, vrhnjem i izmiješanim jajima i šećerom. Tijesto premažite dijelom rastopljenog margarina i rasporedite pripremljeni nadjev, savijte i stavite u tepsiju. Savijaču premažite preostalim dijelom rastopljenog margarina i pecite na temperaturi od 200°C oko 45 minuta.
Napomena: Ako želite slanu bučnicu, izostavite u nadjevu šećer.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+1)
‹ Bučnica
najbolji recept
Bučnica na Zagorski način ›
Sastojci
- Osnovni recept za tanko tijesto, ili gotovo tanko tijesto
Nadjev:
- 75 dag buča
- 75 dag svježeg sira
- 4 jaja
- 10 dag šećera
- 15 dag margarina
- 1 dl kiselog vrhnja
- sol
Postupak pripreme
Buče izribajte, malo nasolite i ostavite da odstoje oko 20 minuta. Zatim ih iscijedite i pomiješajte s propasiranim sirom, vrhnjem i izmiješanim jajima i šećerom. Tijesto premažite dijelom rastopljenog margarina i rasporedite pripremljeni nadjev, savijte i stavite u tepsiju. Savijaču premažite preostalim dijelom rastopljenog margarina i pecite na temperaturi od 200°C oko 45 minuta.
Napomena: Ako želite slanu bučnicu, izostavite u nadjevu šećer.