Kiflice

Neki ih zovu mala peciva, neki štručice, neki kiflice, a zapravo je to sve jedno te isto. Možete ih puniti slatkim nadjevom, prethodno kuhanim hrenovkama, šunkom i sirom ili jednostavo ostaviti prazne. I kod posipanja isto tako - ili krupna sol ili mak, sezam...ili jednostavno samo premažite.
Sastojci:
- 1 kg glatkog brašna
- 1 germa
- 2,5 dl ulja
- oko 0,5 dl mlijeka
- 1 velika žlica soli
- 1velika žlica šećera
- 2 jaja
- sir i šunka za filu
- 1jaje za premazivanje
Priprema:
umijesiti tijesto, pustiti da se digne, premijesiti i podijeliti na 8 kugli. svaku kuglu razvaljati u krug i rezati u 8 trokuta.puniti sa sirom i šunkom, premazati jajetom i peći da porumeni (oko 10 minuta )






Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...