Pekmez od marelica

Autor: Martina10   (palac x 39) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
8 kg marelica 4 kg šećera 3 kom želina Priprema Marelicedobro oprati i očistiti. prepoloviti svaku na pola ili na četvrtine dodati 4 kg šećera kuhati marelice uz neprestano mješanje kada se počne stvarati pjena smanjiti vatru kuhati pekmez dokse ne prestane pjeniti.tada dodati 3 vrećice želina pomješane sa 3 žličice šećera i dokuhati uz mješanje do željene gustoće. staklenke zagrijati u pećnici na 100 stupnjeva.vruči pekmez sipati u zagrijane bočice.dobro zatvoriti bočice i vratiti ih u zagrijanu pećnicu.Pećnicu isključiti i ostaviti bočice da se hlade. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2 (+1)
ovo je jedan sasvim normalan pekmez od marelica

SASTOJCI:

 • 8 kg marelica
 • 4 kg šećera
 • 3 kom želina

Priprema

 1. Marelicedobro oprati i očistiti.

 2. prepoloviti svaku na pola ili na četvrtine

 3. dodati 4 kg šećera

 4. kuhati marelice uz neprestano mješanje

 5. kada se počne stvarati pjena smanjiti vatru

 6. kuhati pekmez dokse ne prestane pjeniti.tada dodati 3 vrećice želina pomješane sa 3 žličice šećera i dokuhati uz mješanje do željene gustoće.

 7. staklenke zagrijati u pećnici na 100 stupnjeva.vruči pekmez sipati u zagrijane bočice.dobro zatvoriti bočice i vratiti ih u zagrijanu pećnicu.Pećnicu isključiti i ostaviti bočice da se hlade.

Prosjek: 2 (+1)
 • Vrijeme pripreme: 2 sata
 • Vaše oznake (tagovi): pekmez
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)