Palačinke

recepti_bez_slike
12 dag brašna 1/4 l mlijeka 1 jaje malo soli ulje za prženje Postupak pripreme U dubokoj posudi miješaj jaja i malo soli, pa postepeno dodaješ brašno i mlijeko. Od tako pripremljenog tekućeg tijesta na tavici pečeš palačinke. Manjom kutlačom izlijevaj tijesto na sredinu tave, nakrećući je tako da se tijesto ravnomjerno razlije na sve strane (nek bude bilo kog oblika). Kad donja strana palačinke dobije žućkastorumenu boju, okreni je na drugu stranu, možeš par baciti u zrak, a ostale s nožem okreni. Palačinke slaži na veliki tanjur.
 Daj djeci da mažu po volji nutelom ili pekmezom. Napomena: Tavica mora biti dobro ugrijana, a tokom pečenja nakapaš par kapi ulja između svake palačinke. Da se palačinke ne bi prilijepile za dno, nadigni ih za vrijeme pečenja koji put nožem ili protresi tavu. Nakon pečenja ugasi plin!!! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+3) ‹ Novopazovačke palačinke najbolji recept Palačinke bez mlijeka ›
Evo tu ti je recept i da me više ne pitaš kako se rade palačine!
Recepti - 4 - slika

Sastojci

  • 12 dag brašna
  • 1/4 l mlijeka
  • 1 jaje
  • malo soli
  • ulje za prženje

Postupak pripreme

U dubokoj posudi miješaj jaja i malo soli, pa postepeno dodaješ brašno i mlijeko. Od tako pripremljenog tekućeg tijesta na tavici pečeš palačinke. Manjom kutlačom izlijevaj tijesto na sredinu tave, nakrećući je tako da se tijesto ravnomjerno razlije na sve strane (nek bude bilo kog oblika). Kad donja strana palačinke dobije žućkastorumenu boju, okreni je na drugu stranu, možeš par baciti u zrak, a ostale s nožem okreni. Palačinke slaži na veliki tanjur.
 Daj djeci da mažu po volji nutelom ili pekmezom.

Napomena: Tavica mora biti dobro ugrijana, a tokom pečenja nakapaš par kapi ulja između svake palačinke. Da se palačinke ne bi prilijepile za dno, nadigni ih za vrijeme pečenja koji put nožem ili protresi tavu.

Nakon pečenja ugasi plin!!!

Prosjek: 5 (+3)
Link izvora / potpis autora: zaguglaj drugi puta kad zaboraviš kako se rade palačinke "ja sam punoljetna osoba trebam li znati kuhati?"
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)