Američke palačinke

200 g mekog brašna (za dizana tijesta) 1 žličica praška za pecivo 2 jaja (odvojena) 300 ml mlijeka 1 žličica maslaca 2 žlice meda malo soli svježe borovnice suncokretovo ulje za posluživanje svježe voće po želji (borovnice, jagode) Javorov sirup, sladoled od vaniije i nasjeckan pistacio za dekoraciju Postupak: Pomiješajte suhe sastojke, brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo. Jaja odvojite, pa žumanjke dobro istucite s mlijekom, medom i žličicom maslaca, dodajte suhe sastojke i sve dobro pjenjačom izmješajte. U zasebnoj zdijeli istucite bjelanjke u čvrst snijeg pa ih u nekoliko navrata umiješajte u smjesu brašna i žutanjaka. U non stick tavi za palačinke zagrijte dvije žlice suncokretova ulja ili jednu žličicu maslaca. Na zagrijano većom kuhinjskom žlicom izlijte tijesto da u isto vrijeme dobijete dvije ili tri palačinke veličine otprilike 7,5-8 cm, po želji dodajte im svježe borovnice. Pecite oko tri minute na srednje jakoj vatri dok se na površini ne pojave mali mjehurići ili do zlatno žute boje, a zatim okrenite palačinke i pecite još 2-3 minute. Palačinke slažite na topao tanjur jednu iznad druge, prekrijte ih kuhinjskim papirom kako bi održale toplinu. Poslužite ih uz javorov sirup, ostatak borovnica ili voće po vašoj želji ili uz sladoled od vanilije dekoriran sjeckanim pistacijem.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.9 (+11)
Tradicionalno i dobro poznato jelo u Americi, najčešće za doručak, svakako su američke palačinke. Njihova glavna karakteristika, za razliku od naših domaćih evropskih palačinki je da im se dodaju sredstva za podizanje, odnosno prašak za pecivo, one su vidljivo deblje, ali i vidljivo manje od naših, promjera svega 7,5-8 cm. Poslužuju se najčešće uz javorov sirup , svježe voće ili maslac od kikirikija.
američke palačinke

Potrebno:

  • 200 g mekog brašna (za dizana tijesta)
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 jaja (odvojena)
  • 300 ml mlijeka
  • 1 žličica maslaca
  • 2 žlice meda
  • malo soli
  • svježe borovnice
  • suncokretovo ulje

za posluživanje

  • svježe voće po želji (borovnice, jagode)
  • Javorov sirup, sladoled od vaniije i
  • nasjeckan pistacio za dekoraciju

Postupak:

  1. Pomiješajte suhe sastojke, brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo. Jaja odvojite, pa žumanjke dobro istucite s mlijekom, medom i žličicom maslaca, dodajte suhe sastojke i sve dobro pjenjačom izmješajte. U zasebnoj zdijeli istucite bjelanjke u čvrst snijeg pa ih u nekoliko navrata umiješajte u smjesu brašna i žutanjaka.
  2. U non stick tavi za palačinke zagrijte dvije žlice suncokretova ulja ili jednu žličicu maslaca. Na zagrijano većom kuhinjskom žlicom izlijte tijesto da u isto vrijeme dobijete dvije ili tri palačinke veličine otprilike 7,5-8 cm, po želji dodajte im svježe borovnice. Pecite oko tri minute na srednje jakoj vatri dok se na površini ne pojave mali mjehurići ili do zlatno žute boje, a zatim okrenite palačinke i pecite još 2-3 minute.
  3. Palačinke slažite na topao tanjur jednu iznad druge, prekrijte ih kuhinjskim papirom kako bi održale toplinu. Poslužite ih uz javorov sirup, ostatak borovnica ili voće po vašoj želji ili uz sladoled od vanilije dekoriran sjeckanim pistacijem. 
Prosjek: 3.9 (+11)
Link izvora / potpis autora: http://coolrecepti.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Violeta Nikolova's

naj-naj palacinke ;;) ;;)

2
Slika korisnika Violeta Nikolova's

naj-naj palacinke ;;) ;;)

3
Slika korisnika Violeta Nikolova's

moje naj-naj palacinke

4
Slika korisnika Huanita Kožić Tomasevic's

nema boljih palačinki od ovih,djeca ih obožavaju d-(^_^)