Zapečena tjestenina
Sastojci:
- 1 kg rigatoni tjestenine
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 kg mljevene junetine
- 2 režnja češnjaka
- 1/4 žličice svježe mljevenog papra
- 225 grama rajčice iz konzerve (pelati)
- Maslac
- sol
- 200 gr parmezana, sitno sjeckanog
- 220 gr grublje naribani sir mozzarella
Priprema:
Kuhati tjesteninu, izvaditi cca 2 min prije da je malo sirova. Jedan kilogram tjestenine treba kuhati u 6 litre vode, pobrinite se da koristite dovoljno veliki lonac. Kad je gotovo, isperite u hladnoj vodi i ocijedite. Prelijte tjesteninu sa jednom žlicom maslinovog ulja, stavite na stranu.
Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja u velikoj tavi, dodajte mljeveno meso. Kuhati, miješajući povremeno dok ne porumeni. Dodajte češnjak, jednu žličicu soli i papra. Kuhati još 2 minute.
Dodajte zgnječenu rajčicu, pirjati dok se ne zgusne, oko 20 minuta.
Tjesteninu posipajte sa parmezanom. Maslacem premažite zdjelu u kojoj ćete peći. Rasporedite tjesteninu u zdjelu kao na slici. Raporedite umak od mesa po tjestenini .
Utisnite umak od meso u rupe tjestenine. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 15 minuta. Pospite mozzarella sir na vrhu i pecite još 10-15 minuta do zlatne boje. Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji 15 minuta. Izrežite na kriške i poslužite.
Recept: Martha Stewart
http://noblepig.com/2009/03/when-the-moon-hits-the-sky/
 

 
 

 
          






 SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
 SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog... Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
 Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici... Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
 Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema... Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
 Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra... Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
 Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih... Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
 Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg... Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
 Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom... Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
 Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg... Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
 Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg... Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
 Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...