Dalmatinski paprenjaci

recepti_bez_slike
50 dag mekog brašna 1 jaje 20 dag masti 25 dag meda 7 dag šećera 12 dag badema 1 mala žlica cimeta 1 mala žlica papra 1/2 praška za pecivo 4 klinčića malo soli Postupak pripreme Izraditi meko glatko tijesto od prosijanog brašna, dodajući jaje, mast, med, šećer, mljevene bade¬me ili orahe, cimet, papar, prašak za pecivo i usitnjene klinčiće (tučene). Sve dobro umijesiti. Tijesto razvaljati u list na debljinu pola prsta. Čašom vaditi pogačice ili nožem izreziati razne oblike pas, ptica... Svaki komad izbosti vilicom i premazati umućenim jajem. Na sredinu svakog kom utisnuti polovinu oraha ili badema. Peći u zagrijanoj pećnici. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • 50 dag mekog brašna
  • 1 jaje
  • 20 dag masti
  • 25 dag meda
  • 7 dag šećera
  • 12 dag badema
  • 1 mala žlica cimeta
  • 1 mala žlica papra
  • 1/2 praška za pecivo
  • 4 klinčića malo soli

Postupak pripreme

Izraditi meko glatko tijesto od prosijanog brašna, dodajući jaje, mast, med, šećer, mljevene bade¬me ili orahe, cimet, papar, prašak za pecivo i usitnjene klinčiće (tučene). Sve dobro umijesiti. Tijesto razvaljati u list na debljinu pola prsta. Čašom vaditi pogačice ili nožem izreziati razne oblike pas, ptica... Svaki komad izbosti vilicom i premazati umućenim jajem. Na sredinu svakog kom utisnuti polovinu oraha ili badema. Peći u zagrijanoj pećnici.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)