Dalmatinska rožata

Natalija Bulić je napisala je svoj recept za dalmatinsku rožatu.
Sastojci
- 5 dkg šećera
- 12 jaja
- 10 žlica šečera
- 0,5 dcl ruma
- 2 vanili šećera
- 1 litra mlijeka
Postupak pripreme
- 5 dkg šećera karamelizirat i ulit u kalup.
- Umutit 12 jaja sa 10 žlica šećera, dodat rum, vanilij šećer i jednu litru mlijeka.
- Smjesu izlit u kalup pokrit folijom i stavit u drugu posudu s vodom te stavit u pećnicu na 200 stupnjeva jedan sat.
Napomene
kad se ohladi okrenut kalu naopako i istrest na tanjur. U SLAST Po želji može se ukrasit šlagom. Jede se hladno.
- Vaše oznake (tagovi): dalmacija / kolači i slastice
- Sastojci: jaja / vanilin šećer / rum / mlijeko








IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
ova rozata je dobra!!
Dalmatinska rožata
sastojci:
6 jaja
1/2 l mlijeka
6 žlica šećera za rožatu
6 žlica šečera za karamel
2 vanilin šećera
malo soka od limuna ili kučerin ruma
priprema
Izmiksamo jaja sa 6 žlica šećera, dodamo 1 vanilin šećer i malo soka od limuna ili žličicu ruma. U to uspemo 1/2 l mlijeka i lagamo izmiksamo. U kalup za rožatu stavimo 6 žlica šećera i 1 vanilin šećer pa ga karmeliziramo. U kalup ulijemo izmiješano mlijeko i jaja .
Kalup stavimo kuhati na vatru na banja-mariju 10 minuta, a poslije sve premjestiti u zagrijanu peč na 160°C oko 35-40 minuta. Kada se rožata ohladila okrenemo je na malo dublji tanjur da se sok ne bi prolio.