Čokoladna torta 1

6 jaja 13 jušni kašika šećera 6 jušni kašika mlijeka 6 jušni kašika ulja 6 jušni kasika brašna 6 jušni kasika gorkog kakaa 2 praška za pecivo 2 vanili šećera 2 šlag kreme za tortu zaljev:  šalica mlijeka slatko kakao pola kašike ruma krema: 1/2l vrahnja za kuhanje 3 čokolade pola margarina Priprema čokoladne torte: Prvo izmutimo šećer i jaja, zatim dodavati mlijeko, ulje, brašno, kakao. Kakao izmješati kašikom pa mikserom i dodavati ostale sastojke prašak za pecivo i vanili šećer. Pečnicu zagrijemo, a tjesto stavimo u kalup i stavimo peći na 180-200 stepeni. Čačkalicom provjerimo je su li kore gotove. Kad kore budu gotove ostavimo ih da se oglade. Potom prepolovimo koru na dva jednaka dijela. Napravimo zaljev i prvu koru natopimo zaljevom i ostavimo pola zaljeva za drugu koru. Napravimo kremu ostavimo 10 minuta da ostoji, za to vrijeme izmutim šlag kreme. Kremu stavimo na koru. Stavimo 2 koru na kremu i prelijemo je zaljvom (ako se zaljev ohladio zagrij te ga brze ce upiti) jedan dio kreme staviti u štrcaljku za toru a drugi dio stavit na koru. Po želji tortu možete ukrasiti orasima, bademima, lješnjacima.                     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Za sve koji vole slatko, moji ga svi obožavaju
Recepti - 6 - slika

sastojci za čokoladnu tortu:

  • 6 jaja
  • 13 jušni kašika šećera
  • 6 jušni kašika mlijeka
  • 6 jušni kašika ulja
  • 6 jušni kasika brašna
  • 6 jušni kasika gorkog kakaa
  • 2 praška za pecivo
  • 2 vanili šećera
  • 2 šlag kreme za tortu

zaljev: 

  • šalica mlijeka
  • slatko kakao
  • pola kašike ruma

krema:

  • 1/2l vrahnja za kuhanje
  • 3 čokolade
  • pola margarina

Priprema čokoladne torte:

Prvo izmutimo šećer i jaja, zatim dodavati mlijeko, ulje, brašno, kakao. Kakao izmješati kašikom pa mikserom i dodavati ostale sastojke prašak za pecivo i vanili šećer. Pečnicu zagrijemo, a tjesto stavimo u kalup i stavimo peći na 180-200 stepeni. Čačkalicom provjerimo je su li kore gotove. Kad kore budu gotove ostavimo ih da se oglade. Potom prepolovimo koru na dva jednaka dijela. Napravimo zaljev i prvu koru natopimo zaljevom i ostavimo pola zaljeva za drugu koru. Napravimo kremu ostavimo 10 minuta da ostoji, za to vrijeme izmutim šlag kreme. Kremu stavimo na koru. Stavimo 2 koru na kremu i prelijemo je zaljvom (ako se zaljev ohladio zagrij te ga brze ce upiti) jedan dio kreme staviti u štrcaljku za toru a drugi dio stavit na koru. Po želji tortu možete ukrasiti orasima, bademima, lješnjacima.                  

 

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)