Bosanski jastuk
Sastojci za biskvit
-
5 jaja
- 18 dag šećera
- 18 dag brašna
- limunova korica
sastojci za kremu:
- 2 žutanjka
- 7 dag šećera
- 1 vanilin-šećer
- 2 dag brašna
- 1/4 l mlijeka
- 4 dag maslaca
Sastojci za pjenu:
- 3 bjelanjka
- 15 dag šećera
Priprema:
Pripremite biskvitnu smjesu od navedenih namirnica. Ispecite biskvit u dubljoj posudi (20 x 30 cm). Zatim ga ohladite, razrežite po duljini u dva dijela, premažite kremom, poklopite drugim dijelom biskvita i sa svih strana premažite toplom pjenom snijega.
Krema: Žutanjke i šećer izmiješajte, zatim umiješajte brašno, vanilin-šećer i prelijte kipućim mlijekom. Sve stavite u vruću vodenu kupelj, kuhajte kratko dok se ne zgusne, ohladite i umiješajte pjenasti maslac.
Pjena: Bjelanjke i 7 dag šećera istucite u čvrst snijeg. Preostalih 8 dag šećera i 2 žlice vode kuhajte dok se rastopina ne vuče u nit, zatim je nalijevajte na istučeni snijeg i dalje tucite dok se pjena još jače ne zgusne.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: biskvit / jaja / brašno / maslac / limunova korica / vanilin šećer / šećer