Vanilija kocke s jagodama

Autor: Suzana Gleđ   (palac x 100595) |moji recepti

0
150 g bijele čokolade 120 g maslaca 4 bjelanjka 80 g šećera 100 g brašna ribana korica 1 limuna Na pari otopiti bijelu čokoladu i dodati joj otopljeni maslac i limunovu koricu.Od bjelanjaka i šećera ulupati čvrsti snijeg i dodati u otopljenu čokoladu, miješajući kuhačom , polako, te pažljivo u to pomiješati brašno.Smjesa se peče u dva dijela (25 x 30 cm) na 190°C oko 5 - 10 min. Preljev za biskvit: 1 dl vode 1 žlica šećera 2 žlice maraskina po želji Sastojke prokuhati i preliti preko ohlađenog biskvita. Krema: 5 dl mlijeka 1 vanilin šećer 6 žumanjaka 120 g šećera 60 g brašna 40 g maslaca 8 listova želatine 6 dl slatkog vrhnja 500 g sitnijih svježih jagoda U 4 dl mlijeka zakuhajte vanilin šećer, maknite s vatre, poklopite, neka odstoji 15 min.Pjenasto umiješajte žumanjke i šećer i dodajte brašno i 1 dl mlijeka. U tu smjesu dodajte mlijeko i kuhajte  dalje dok se ne zgusne.Na kraju dodajte maslac, a ohlađenu kremu pomiješajte sa izrađenim slatkim vrhnjem i razmočenom želatinom. Glazura: 150 g bijele čokolade 0,5 dl slatkog vrhnja Otopiti čokoladu u vrhnju na laganoj vatri. Namočiti biskvite, na prvi staviti trećinu kreme, u nju utisnuti ocijeđene jagode,premazati ostatkom kreme.Po vrhu preliti glazuru i staviti u hladnjak da krema očvrsne. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)
Dugo sam gledala fotografiju ovog kolača u časopisu,bila je tako efektna( ljepša od moje) i na kraju sam ga ipak odlučila probati napraviti.Ima dosta posla, ali za neku prigodu, jako lijepo izgleda na stolu,neobično skladnih okusalimunove korice i bijele čokolade u biskvitu.
Recepti - 4 - slika

Biskvit:  

  • 150 g bijele čokolade
  • 120 g maslaca
  • 4 bjelanjka
  • 80 g šećera
  • 100 g brašna
  • ribana korica 1 limuna

Na pari otopiti bijelu čokoladu i dodati joj otopljeni maslac i limunovu koricu.Od bjelanjaka i šećera ulupati čvrsti snijeg i dodati u otopljenu čokoladu, miješajući kuhačom , polako, te pažljivo u to pomiješati brašno.Smjesa se peče u dva dijela (25 x 30 cm) na 190°C oko 5 - 10 min.

Preljev za biskvit:

  • 1 dl vode
  • 1 žlica šećera
  • 2 žlice maraskina po želji

Sastojke prokuhati i preliti preko ohlađenog biskvita.

Krema:

  • 5 dl mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 6 žumanjaka
  • 120 g šećera
  • 60 g brašna
  • 40 g maslaca
  • 8 listova želatine
  • 6 dl slatkog vrhnja
  • 500 g sitnijih svježih jagoda

U 4 dl mlijeka zakuhajte vanilin šećer, maknite s vatre, poklopite, neka odstoji 15 min.Pjenasto umiješajte žumanjke i šećer i dodajte brašno i 1 dl mlijeka. U tu smjesu dodajte mlijeko i kuhajte  dalje dok se ne zgusne.Na kraju dodajte maslac, a ohlađenu kremu pomiješajte sa izrađenim slatkim vrhnjem i razmočenom želatinom.

Glazura:

  • 150 g bijele čokolade
  • 0,5 dl slatkog vrhnja

Otopiti čokoladu u vrhnju na laganoj vatri.

Namočiti biskvite, na prvi staviti trećinu kreme, u nju utisnuti ocijeđene jagode,premazati ostatkom kreme.Po vrhu preliti glazuru i staviti u hladnjak da krema očvrsne.

Prosjek: 5 (+2)
Link izvora / potpis autora: Časopis "Dobar tek"
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)