Američke kocke

Autor: Buco   (palac x 6363) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Orahovo tijesto: 6 žumanjaka 7 žlica šecera 10 dag oraha 3 dag kokosa 4 dag brašna 1/2 praška za pecivo 6 bjelanjaka Ruzičasto tijesto: 4 žumanjka 3 žlice šecera 2 pudinga od jagode 1/2 praška za pecivo 3 bjelanjka Krema: pola litre mlijeka 20 dag šecera 5 žlica oštrog brašna 25 dag margarina Glazura: 3 rebra cokolade 3 žlice mlijeka 3 žlice šecera 7 dag margarina Postupak pripreme Orahovo tijesto: Istuci snijeg od bjelanjaka, dodaj žumanjke, šecer, orahe i kokos te brašno pomiješano s praškom za pecivo. Ispeci na 180∞C.?Ružicasto tijesto: Bjelanjke istuci u cvrsti snijeg, dodaj žumanjke, šecer i puding u prahu pomiješan s praškom za pecivo. Tijesto ispeci u istom kalupu kao i orahovo.?Krema: Šcer i brašno promiješaj sa 1 dl mlijeka. Preostalo mlijeko stavi da zakipi i u mlijeko ulij smjesu od brašna i šecera. Kremu skuhaj i dobro ohladi. U ohladenu kremu dodaj dobro izraden margarin.?Glazura: Od svih sastojaka skuhaj glazuru. Redoslijed slaganja: Na orahovo tijesto stavi pola kreme, zatim ružicasto tijesto i na njega ostatak kreme. Prelij cokoladnom glazurom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • Orahovo tijesto:
  • 6 žumanjaka
  • 7 žlica šecera
  • 10 dag oraha
  • 3 dag kokosa
  • 4 dag brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 6 bjelanjaka
  • Ruzičasto tijesto:
  • 4 žumanjka
  • 3 žlice šecera
  • 2 pudinga od jagode
  • 1/2 praška za pecivo
  • 3 bjelanjka
  • Krema:
  • pola litre mlijeka
  • 20 dag šecera
  • 5 žlica oštrog brašna
  • 25 dag margarina
  • Glazura:
  • 3 rebra cokolade
  • 3 žlice mlijeka
  • 3 žlice šecera
  • 7 dag margarina

Postupak pripreme

Orahovo tijesto: Istuci snijeg od bjelanjaka, dodaj žumanjke, šecer, orahe i kokos te brašno pomiješano s praškom za pecivo. Ispeci na 180∞C.?Ružicasto tijesto: Bjelanjke istuci u cvrsti snijeg, dodaj žumanjke, šecer i puding u prahu pomiješan s praškom za pecivo. Tijesto ispeci u istom kalupu kao i orahovo.?Krema: Šcer i brašno promiješaj sa 1 dl mlijeka. Preostalo mlijeko stavi da zakipi i u mlijeko ulij smjesu od brašna i šecera. Kremu skuhaj i dobro ohladi. U ohladenu kremu dodaj dobro izraden margarin.?Glazura: Od svih sastojaka skuhaj glazuru. Redoslijed slaganja: Na orahovo tijesto stavi pola kreme, zatim ružicasto tijesto i na njega ostatak kreme. Prelij cokoladnom glazurom.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)