Juha od kosti

recepti_bez_slike

Sastojci:

  • 3/4 kg kosti 
  • 4 dag peršina 
  • 4 dag jetre 
  • 2 dag luka 
  • 4 dag mrkvice 
  • 1/2 dag masti 
  • sol i cijeli papar 
  • zeleni peršin

Kosti se operu i pristave kuhati u hladnu vodu. Zelenje se očisti, izreže, opere i doda u juhu nakon jednog sata. Jetru izrežemo na komadiće, pa s lukom i s nekoliko ploškica mrkve pržimo na masti i dodamo juhi. Mrkva i peršin se očiste i također stave u vodu kuhati. Juha se posoli, doda se 4-5 zrna papra i kuha 2 sata. Prije serviranja doda se usitnjeni zeleni peršin. 

Ova juha zamjenjuje govedsku juhu ili se ona dolijeva u druge juhe sa zaprškom.

Prosjek: 4 (+425)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)