Goveđa juha

Autor: tatjana   (palac x 1656) |moji recepti

5

Za temeljni recept za bistru goveđu juhu najbolje je uzeti koljenicu bez kosti. Nije pogrešno korsititi i koljenicu s kosti, potrbušnicu ili okrugli mišić.

Recepti HR - 3 - slika

Sastojci

  • 3/4 kg koljenice
  • 15 dkg soli (3 žlice)
  • 3 l vode
  • 5-8 zrna papra
  • 2 režnja češnjaka
  • korjenasto povrće za goveđu juhu:
    • dvije srednje mrkve
    • stabljike peršina i celera
    • zeleni dio poriluka
    • korijen celera
    • korijen korabice
    • luk
    • list kelja

Priprema

Meso oprati i pristaviti kuhati u hladnu, posoljenu vodu  pa dodati korjenasto povrće za juhu, staviti na najslabiju vatru i kuhati još sat vremena. Kad se juha skuhala (kad je meso mekano) juha se procijedi. U zeleni za goveđu juhu bi trebalo biti otprilike 20 dkg korjenastog povrća. Ovisno o dobu godine, može se dodati karfiol, trvdi dio kupusa (srce), a ukoliko je meso masnije, može se dodati i jedan okuljeni krumpir koji će pokupiti masnoću.

Kuhano meso može se poslužiti uz neki umak (recimo od kopra), mrkvica se nareže na kolutiće i doda u procijeđenu juhu. U tako pripremljenu juhu ukuhaju se rezanci, knele ili dodatak po želji. Na kraju se sitno nasjeckaju listovi peršina ili vlaska i pospu na seviranu goveđu juhu.

Prosjek: 5 (+2)
3/4 kg koljenice 15 dkg soli (3 žlice) 3 l vode 5-8 zrna papra 2 režnja češnjaka korjenasto povrće za goveđu juhu: dvije srednje mrkve stabljike peršina i celera zeleni dio poriluka korijen celera korijen korabice luk list kelja Priprema Meso oprati i pristaviti kuhati u hladnu, posoljenu vodu  pa dodati korjenasto povrće za juhu, staviti na najslabiju vatru i kuhati još sat vremena. Kad se juha skuhala (kad je meso mekano) juha se procijedi. U zeleni za goveđu juhu bi trebalo biti otprilike 20 dkg korjenastog povrća. Ovisno o dobu godine, može se dodati karfiol, trvdi dio kupusa (srce), a ukoliko je meso masnije, može se dodati i jedan okuljeni krumpir koji će pokupiti masnoću. Kuhano meso može se poslužiti uz neki umak (recimo od kopra), mrkvica se nareže na kolutiće i doda u procijeđenu juhu. U tako pripremljenu juhu ukuhaju se rezanci, knele ili dodatak po želji. Na kraju se sitno nasjeckaju listovi peršina ili vlaska i pospu na seviranu goveđu juhu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
12 + 0 =
Riješite jednostavan matematički zadatak i napišite rezultat, npr za 1+4 napišite 5.
Slika korisnika danijelav's

Nema do juhe :) http://www.maslinovo.hr

Slika korisnika seka's

ovo je juha koju moja mama najcesce kuha.Zamolilame da ju sutra spremim da ih ceka kad se budu vratili s puta, a ja sam se napravila vazna i rekla da cu spremit jos bolju nego sto je njena. Mislim da necu pogrijesit s ovim jer su to sastojci koje i ona svaki put stavlja, a juha joj je prefina. Znam da moram stavit u hladnu vodu sve sastojke kako bi juha bila bolja.

"Još jedan recept iz TOP 50"