Varivo od mahuna

Autor: tatjana   (palac x 2017) |moji recepti

3

Okrugle ili plosnate, zelene, žute ili šarene, fini mesnati okus mladih mahuna u laganom ljetnom varivu lako se i brzo može pripremiti.

Varivo od mahuna

Sastojci:

  • 1 kg mahuna
  • 1 glavica luka
  • 1 mrkvica
  • 3 rajčice
  • 3 režnja češnjaka
  • peršin i kopar po ukusu
  • soli po ukusu
  • malo brašna (ili zobenih pahuljica) za ugušavanje

Priprema:

Mahune oprati, očistiti vrhove i narezati na dva-tri dijela (ovisno o vrsti i dužini mahune). Na malo ulja popržiti sitno narezan luk da se zastakli, dodati jednu naribanu mrkvicu, pa dodati oprane i narezane mahune i dinstati otprilike 20 do 30 minuta s povremenim dodavanjem malo vode (da ne zagori ).

Posipati s žlicom ili dvije brašna (preporučujemo da brašno zamijenite tri do četiri žlice zobenih pahuljica koje ste stavili u malo vode da nabubre. Zobene pahuljice staviti u vodu kada se počnu dinstati mahune). Dodati sitno narezani ili protisnuti češnjak i kopar, na kockice narezanu rajčicu (može i koncentrat iz tube, kao zamjena za svježu) doliti vode da prekrije mahune i kuhati još desetak minuta kada voda zavrije.

Maknuti s vatre, dodati peršin i promiješati. Uliti u tanjure i poslužiti s žlicom vrhnja po željii.

Prosjek: 5 (+316)
1 kg mahuna 1 glavica luka 1 mrkvica 3 rajčice 3 režnja češnjaka peršin i kopar po ukusu soli po ukusu malo brašna (ili zobenih pahuljica) za ugušavanje Priprema: Mahune oprati, očistiti vrhove i narezati na dva-tri dijela (ovisno o vrsti i dužini mahune). Na malo ulja popržiti sitno narezan luk da se zastakli, dodati jednu naribanu mrkvicu, pa dodati oprane i narezane mahune i dinstati otprilike 20 do 30 minuta s povremenim dodavanjem malo vode (da ne zagori ). Posipati s žlicom ili dvije brašna (preporučujemo da brašno zamijenite tri do četiri žlice zobenih pahuljica koje ste stavili u malo vode da nabubre. Zobene pahuljice staviti u vodu kada se počnu dinstati mahune). Dodati sitno narezani ili protisnuti češnjak i kopar, na kockice narezanu rajčicu (može i koncentrat iz tube, kao zamjena za svježu) doliti vode da prekrije mahune i kuhati još desetak minuta kada voda zavrije. Maknuti s vatre, dodati peršin i promiješati. Uliti u tanjure i poslužiti s žlicom vrhnja po željii. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+316)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
- osam = dva
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

osjete li se zobene u mahunama?

"Još jedan recept iz TOP 50"