Lovačke knedle

Autor:   (palac x 1437) |moji recepti

Prilog svim vrstama aromatičnih jela od mesa u umaku.

lovačke knedle

Priprema

1/2 kg mlječnog kruha

  • izrezati na kockice i malo popržiti na masti

1/2 l mlijeka

  • preliti preko kruha i ostaviti da stoji pola sata do sat vremena (dok kruh ne upije svo mlijeko)

2 cijela jaja žličica soli peršin žlica masti žlica do dvije brašna

  • rukom umiješati u kruh s mlijekom
  • formirati knedle
  • kuhati u kipućoj vodi 15 – 20 minuta

1/2 kg mlječnog kruha izrezati na kockice i malo popržiti na masti 1/2 l mlijeka preliti preko kruha i ostaviti da stoji pola sata do sat vremena (dok kruh ne upije svo mlijeko) 2 cijela jaja žličica soli peršin žlica masti žlica do dvije brašna rukom umiješati u kruh s mlijekom formirati knedle kuhati u kipućoj vodi 15 – 20 minuta

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
jedan i dva jednako je
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika cattiva's

dobar gulas od srnetine :)

Slika korisnika veva's

Mislim da su to semlknedle

Svatko od nas je anđeo sa samo jednim krilom, a letjeti možemo tek zagrljeni

Slika korisnika dpodolsak's

mislim da bi u lovačke knedle ili okruglice trebalo dodati malo češnjaka, kosanog lista peršina i na sitne kockice narezane i prepržene slanine

Slika korisnika dpodolsak's

mislim da bi u lovačke knedle ili okruglice trebalo dodati malo češnjaka, kosanog lista peršina i na sitne kockice narezane i prepržene slanine

Slika korisnika zed's

Koje brašno koristimo meko ili oštro nitko nije spomenuo?

Slika korisnika Nepoznati korisnik's

Načelno brašno trebamo samo malo staviti u smjesu i za to da okruglice prije kuhanja uvaljamo u brašno i to oštro

Slika korisnika zed's

Još me samo jedna stvar zanima. Da li kruh namoćen u mlijeku treba odstajati 1h u frižideru ili na sobnoj temp. i da li ga treba prekriti sa krpom ili nekim poklopcem? Puno hvala za prijašnji odgovor

Slika korisnika Nepoznati korisnik's

dobro bi bilo pustiti smjesu petnaestak minuta pokrivenu i ne nužno u hladnja0ku

Slika korisnika bsrajbek's

ja radila , super su ,ja ih preporučam onima koji ih vole ,naravno uz srneći gulaš : :H

Slika korisnika Nepoznati korisnik's

hvala, mi ih često jedemo i uz običan saft

Slika korisnika Slavica Stanic's

Odlicno

"Još jedan recept iz TOP 50"