Lovačke knedle

Autor: tatjana   (palac x 3195) |moji recepti

14
1/2 kg mlječnog kruha izrezati na kockice i malo popržiti na masti 1/2 l mlijeka preliti preko kruha i ostaviti da stoji pola sata do sat vremena (dok kruh ne upije svo mlijeko) 2 cijela jaja žličica soli peršin žlica masti žlica do dvije brašna rukom umiješati u kruh s mlijekom formirati knedle kuhati u kipućoj vodi 15 – 20 minuta Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.7 (+10)
Prilog svim vrstama aromatičnih jela od mesa u umaku.
Recepti - 3 - slika

Priprema

1/2 kg mlječnog kruha

  • izrezati na kockice i malo popržiti na masti

1/2 l mlijeka

  • preliti preko kruha i ostaviti da stoji pola sata do sat vremena (dok kruh ne upije svo mlijeko)

2 cijela jaja žličica soli peršin žlica masti žlica do dvije brašna

  • rukom umiješati u kruh s mlijekom
  • formirati knedle
  • kuhati u kipućoj vodi 15 – 20 minuta

Prosjek: 3.7 (+10)

I ovo trebate pogledati:

Knedle od kruha s pečenom puretinom - PROČITAJTE Vinski gulaš - PROČITAJTE Istarska maneštra - PROČITAJTE Krafne - PROČITAJTE VE  kruh - PROČITAJTE

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
1
Slika korisnika cattiva's

dobar gulas od srnetine :)

2
Slika korisnika veva's

Mislim da su to semlknedle

Svatko od nas je anđeo sa samo jednim krilom, a letjeti možemo tek zagrljeni

3
Slika korisnika dpodolsak's

mislim da bi u lovačke knedle ili okruglice trebalo dodati malo češnjaka, kosanog lista peršina i na sitne kockice narezane i prepržene slanine

4
Slika korisnika dpodolsak's

mislim da bi u lovačke knedle ili okruglice trebalo dodati malo češnjaka, kosanog lista peršina i na sitne kockice narezane i prepržene slanine

5
Slika korisnika zed's

Koje brašno koristimo meko ili oštro nitko nije spomenuo?

6
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

Načelno brašno trebamo samo malo staviti u smjesu i za to da okruglice prije kuhanja uvaljamo u brašno i to oštro

7
Slika korisnika zed's

Još me samo jedna stvar zanima. Da li kruh namoćen u mlijeku treba odstajati 1h u frižideru ili na sobnoj temp. i da li ga treba prekriti sa krpom ili nekim poklopcem? Puno hvala za prijašnji odgovor

8
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

dobro bi bilo pustiti smjesu petnaestak minuta pokrivenu i ne nužno u hladnja0ku

9
Slika korisnika bsrajbek's

ja radila , super su ,ja ih preporučam onima koji ih vole ,naravno uz srneći gulaš : :H

10
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

hvala, mi ih često jedemo i uz običan saft

11
Slika korisnika Slavica Stanic's

Odlicno

12
Slika korisnika DRAGON RAGE.'s

Ja dodam još malo domače slanine.1

13
Slika korisnika Vaše ime, nawalkuradimak..'s

Treba i malo prepržene slaninice,vegete i papra

14
Slika korisnika Ana 122's

Super je recept

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

"Još jedan recept iz TOP 50"