Kukuruzni kruh

Autor: LanaM   (palac x 33276) |moji recepti

2
200 g kukuruznog brašna 200 g oštrog brašna 200 g glatkog brašna 20 g (pola kockice) kvasca 1 žličica šećera 2 žličice soli 1 žutanjak 350 ml vode 100 ml mlijeka 50 ml maslinovog ulja Priprema: U kukuruzno brašno umiješati sol i popariti sa vodom te sve dobro izmiješati i ostaviti da se ohladi, kvasac razmutiti u mlakom mlijeku sa šećerom i ostaviti da se stvori pjenica. U brašno dodati sve sastojke redom i pjenicu od kvasca pa zamijesiti tijesto, dodati po potrebi nekoliko žlica pšeničnog brašna ako je tijesto prerijetko, ali nek ostane mekano i pomalo ljepljivo, posipati brašnom i pokriveno ostaviti da tijesto udvostruči volumen, promijesiti i staviti u kalup, te ostaviti da tijesto još jednom naraste. Prije stavljanja u pećnicu zarezati tijesto do polovice dubine na nekoliko mjesta. Peći na 170°C pokriveno folijom oko 1 sat, te otkriveno još otprilike 30 minuta. Kruh izvaditi i sa svih strana premazati uljem, umotati u vlažnu krpu i ostaviti kratko da korica malo omekša ostaviti da se do kraja ohladi pa tek onda rezati (ako izdržite :) ) Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.2 (+11) ‹ Kruh sa 5 vrsta brašna najbolji recept Kukuruzni kruh ›
Konačno sam uspjela napraviti kukuruzni kruh po svojem ukusu!
Recepti - 1 - slika

Sastojci:

  • 200 g kukuruznog brašna
  • 200 g oštrog brašna
  • 200 g glatkog brašna
  • 20 g (pola kockice) kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 2 žličice soli
  • 1 žutanjak
  • 350 ml vode
  • 100 ml mlijeka
  • 50 ml maslinovog ulja

Priprema:

U kukuruzno brašno umiješati sol i popariti sa vodom te sve dobro izmiješati i ostaviti da se ohladi, kvasac razmutiti u mlakom mlijeku sa šećerom i ostaviti da se stvori pjenica. U brašno dodati sve sastojke redom i pjenicu od kvasca pa zamijesiti tijesto, dodati po potrebi nekoliko žlica pšeničnog brašna ako je tijesto prerijetko, ali nek ostane mekano i pomalo ljepljivo, posipati brašnom i pokriveno ostaviti da tijesto udvostruči volumen, promijesiti i staviti u kalup, te ostaviti da tijesto još jednom naraste. Prije stavljanja u pećnicu zarezati tijesto do polovice dubine na nekoliko mjesta. Peći na 170°C pokriveno folijom oko 1 sat, te otkriveno još otprilike 30 minuta.
Kruh izvaditi i sa svih strana premazati uljem, umotati u vlažnu krpu i ostaviti kratko da korica malo omekša ostaviti da se do kraja ohladi pa tek onda rezati (ako izdržite :) )

Prosjek: 3.2 (+11)
Link izvora / potpis autora: http://ninakuhinja.com/2011/08/29/kukuruzni-kruh/
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)