Okruglice s kvascem

Autor: 666   (palac x 4185) |moji recepti

0
2 dag svježeg kvasca 40 dag brašna 2 žlice margarina 2 žumanca 2 dl mlijeka prstohvat šećera 1/2 žličice soli ulje za prelijevanje krušne mrvice za posipanje Priprema: Izmrvljeni kvasac izmiješajte sa 1/2 dl mlakog mlijeka i šećerom i pokriveno držite na toplom mjestu da se digne na dvostruku količinu. Brašno stavite u zdjelu, dodajte dignuti kvasac, omekšali margarin, žumanca i sol. Dodajte mlako mlijeko i mijesite tijesto dok se na njemu ne pojave mjehurići i dok se ne odvoji od stijenki posude. Dobro pokriveno držite na toplom mjestu da se digne na nešto više od dvostruke prvobitne količine. Tada od tijesta uzimajte količine većeg oraha, pobrašnjenim dlanovima oblikujte okruglice, složite ih na čisti ubrus, pokrij te i pustite da se malo dignu (15 do 20 minuta). Zatim okruglice stavljajte u dosta kipuće posoljene vode i kuhajte 5 minuta poklopljene, a onda otkrijte i kuhajte do kraja, tj. dok sve okruglice ne isplivaju na površinu vode. Pažljivo ih vadite iz vode rupičastom žlicom, stavljajte ih u dublju zdjelu pa svaki red prelijte zagrijanim uljem i posipajte poprženim mrvicama. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+610)
Ove okruglice poslužite kao topli prilog uz gulaše, jela s umakom i jela od povrća s mesom ili kao samostalno jelo uz salatu. Možete ih poslužiti i slatke posute šećerom i mljevenim makom, orasima, rogačima, prelivene džemom ili voćnim sirupom. Dakle, kombinacija ima jako puno, a koju ćete isprobati ovisi jeste li slani ili slatki tip.

Sastojci:

  • 2 dag svježeg kvasca
  • 40 dag brašna
  • 2 žlice margarina
  • 2 žumanca
  • 2 dl mlijeka
  • prstohvat šećera
  • 1/2 žličice soli
  • ulje za prelijevanje
  • krušne mrvice za posipanje

Priprema:

Izmrvljeni kvasac izmiješajte sa 1/2 dl mlakog mlijeka i šećerom i pokriveno držite na toplom mjestu da se digne na dvostruku količinu. Brašno stavite u zdjelu, dodajte dignuti kvasac, omekšali margarin, žumanca i sol. Dodajte mlako mlijeko i mijesite tijesto dok se na njemu ne pojave mjehurići i dok se ne odvoji od stijenki posude. Dobro pokriveno držite na toplom mjestu da se digne na nešto više od dvostruke prvobitne količine. Tada od tijesta uzimajte količine većeg oraha, pobrašnjenim dlanovima oblikujte okruglice, složite ih na čisti ubrus, pokrij te i pustite da se malo dignu (15 do 20 minuta). Zatim okruglice stavljajte u dosta kipuće posoljene vode i kuhajte 5 minuta poklopljene, a onda otkrijte i kuhajte do kraja, tj. dok sve okruglice ne isplivaju na površinu vode. Pažljivo ih vadite iz vode rupičastom žlicom, stavljajte ih u dublju zdjelu pa svaki red prelijte zagrijanim uljem i posipajte poprženim mrvicama.

Prosjek: 4 (+610)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Kuglof - PROČITAJTE Nabujak od maka - PROČITAJTE Makovnjača - PROČITAJTE Osinja gnijezda - PROČITAJTE Buhtle s marmeladom - PROČITAJTE