Tataki goveđi file 

Autor: LanaM   (palac x 13799) |moji recepti

0
200 g goveđeg filea/bifteka 100 g lisnate salate za podlogu 15 g klica mustarde 2 žlice sezamova ulja pola žlice miso paste 50 g brašna tapioke pola šalice kuhane i začinjene sushi riže 2 dl biljnog ulja 1 žlica tostiranih sezamovih sjemenki 1 žlica furikkake začina Priprema: Očišćen i obrađen file povežite konopcem za kuhanje kako bi tijekom pečenja zadržao oblik. Pomiješajte u maloj posudici miso pastu s malo tople vode. Kada smjesa bude homogena, dodajte 2 žlice sezamova ulja. Ponovno dobro promiješajte. U tankom sloju premažite kistom goveđi file. Dobro nauljite i ugrijte tavu te pecite file po jednu minutu sa svake strane. Kada file bude gotov, odložite ga sa strane, pokrijte folijom i pustite da odleži 10 minuta. Pri kuhanju sushi riže dodajte furikkake začin, dobro promiješajte te rukama formirajte kockice veličine 2 x 2 x 2 cm. Uvaljajte u brašno tapioke te pržite u biljnom ulju dok ne dobije zlatnu boju. Kada je file odležao, a riža je gotova, oštrim nožem narežite file na tanke kriške. Na tanjuru za serviranje napravite podlogu od lisnate salate, pošpricajte ostatkom „premaza“ za meso te meso rasporedite po površini. Kockice riže ukomponirajte na tanjur. Ovo jelo može služiti kao toplo predjelo, hladno predjelo, salata ili kao glavno jelo, ovisno o omjeru sastojaka.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Recepti - 5 - slika

Sastojci:

  • 200 g goveđeg filea/bifteka
  • 100 g lisnate salate za podlogu
  • 15 g klica mustarde
  • 2 žlice sezamova ulja
  • pola žlice miso paste
  • 50 g brašna tapioke
  • pola šalice kuhane i začinjene
  • sushi riže
  • 2 dl biljnog ulja
  • 1 žlica tostiranih sezamovih sjemenki
  • 1 žlica furikkake začina

Priprema:

Očišćen i obrađen file povežite konopcem za kuhanje kako bi tijekom pečenja zadržao oblik. Pomiješajte u maloj posudici miso pastu s malo tople vode. Kada smjesa bude homogena, dodajte 2 žlice sezamova ulja. Ponovno dobro promiješajte. U tankom sloju premažite kistom goveđi file.
Dobro nauljite i ugrijte tavu te pecite file po jednu minutu sa svake strane. Kada file bude gotov, odložite ga sa strane, pokrijte folijom i pustite da odleži 10 minuta. Pri kuhanju sushi riže dodajte furikkake začin, dobro promiješajte te rukama formirajte kockice veličine 2 x 2 x 2 cm. Uvaljajte u brašno tapioke te pržite u biljnom ulju dok ne dobije zlatnu boju.
Kada je file odležao, a riža je gotova, oštrim nožem narežite file na tanke kriške. Na tanjuru za serviranje napravite podlogu od lisnate salate, pošpricajte ostatkom „premaza“ za meso te meso rasporedite po površini. Kockice riže ukomponirajte na tanjur.
Ovo jelo može služiti kao toplo predjelo, hladno predjelo, salata ili kao glavno jelo, ovisno o omjeru sastojaka.
 

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: ANA LISAK
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)