Poke bowl od lososa

Autor: LanaM   (palac x 35720) |moji recepti

0
500 g svježeg filea lososa 1 zreli avokado 1 limun ili limeta 2 šalice sushi riže 1 dl rižina octa 2 žličice umaka sriracha 2 žličice sezamova ulja 1 žličica sezamovih sjemenki 1 žličica začinske mješavine chimichuri 1 vezica svježeg vlasca 0,5 žličice šećera 0,5 žličice soli Priprema: Na bazi tri osobe Isperite rižu minimalno 3 puta te pustite da se ocijedi. U lonac dodajte opranu i ocijeđenu rižu te prelijte s dvije i pol šalice vode. Zakuhajte rižu i potom smanjite plamen na najmanju razinu. Kuhajte poklopljeno dok voda ne ispari u potpunosti. Kada voda ispari, riža je kuhana. U međuvremenu u posudici pomiješajte rižin ocat, sol i šećer. Rižu prelijte mješavinom octa, soli i šećera, obavezno dok je još vruća. To će omogućiti da zrno upije tekućinu. Odložite sa strane da se riža ohladi. Povremeno promiješajte. Dok se riža hladi, file lososa izrežite na kockice veličine 1 x 1 cm. Kockice lososa marinirajte sezamovim uljem, umakom sriracha i mješavinom chimichuri te ostavite sa strane da meso upije marinadu. Avokado izrežite na tanke kriške ili kvadratiće. Premažite ga limunovim sokom; to će usporiti oksidaciju/tamnjenje i dodati novu notu okusa. Isjeckajte vlasac. U zdjelici za serviranje napravite podlogu od sushi riže, na rižu dodajte marinirani losos i avokado. Pospite vlascem i sezamovim sjemenkama. Po želji možete začiniti sojinim umakom. Također možete dodavati voće (ananas, mango i sl.) i povrće po želji. Umjesto lososa možete koristiti i sushi grade tunu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+3)
Recepti - 5 - slika

Sastojci:

 • 500 g svježeg filea lososa
 • 1 zreli avokado
 • 1 limun ili limeta
 • 2 šalice sushi riže
 • 1 dl rižina octa
 • 2 žličice umaka sriracha
 • 2 žličice sezamova ulja
 • 1 žličica sezamovih sjemenki
 • 1 žličica začinske mješavine chimichuri
 • 1 vezica svježeg vlasca
 • 0,5 žličice šećera
 • 0,5 žličice soli

Priprema:

Na bazi tri osobe

Isperite rižu minimalno 3 puta te pustite da se ocijedi. U lonac dodajte opranu i ocijeđenu rižu te prelijte s dvije i pol šalice vode. Zakuhajte rižu i potom smanjite plamen na najmanju razinu. Kuhajte poklopljeno dok voda ne ispari u potpunosti. Kada voda ispari, riža je kuhana. U međuvremenu u posudici pomiješajte rižin ocat, sol i šećer.
Rižu prelijte mješavinom octa, soli i šećera, obavezno dok je još vruća. To će omogućiti da zrno upije tekućinu. Odložite sa strane da se riža ohladi. Povremeno promiješajte.
Dok se riža hladi, file lososa izrežite na kockice veličine 1 x 1 cm. Kockice lososa marinirajte sezamovim uljem, umakom sriracha i mješavinom chimichuri te ostavite sa strane da meso upije marinadu.
Avokado izrežite na tanke kriške ili kvadratiće. Premažite ga limunovim sokom; to će usporiti oksidaciju/tamnjenje i dodati novu notu okusa. Isjeckajte vlasac.
U zdjelici za serviranje napravite podlogu od sushi riže, na rižu dodajte marinirani losos i avokado. Pospite vlascem i sezamovim sjemenkama. Po želji možete začiniti sojinim umakom. Također možete dodavati voće (ananas, mango i sl.) i povrće po želji. Umjesto lososa možete koristiti i sushi grade tunu.

Prosjek: 4.3 (+3)
Link izvora / potpis autora: ANA LISAK
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)