Recept za štrudlu iz Trentina

5 jabuka 80 gr šećera 30 gr maslaca 80 gr grožđica 50 gr pinjola 1 dl ruma cimet lisnato tijesto šećer u prahu Priprema:   Isjeckajte sitno jabuke, ali nemojte ih rendati. Rastopite maslac i dodajte lagano jabuke. Dinstajte nekih 10 minuta i nakon toga dodajte šećer. Zatim dodajte rum i dinstajte nekih 2 do 3 minute. Dodajte cimet i poklopite da se dinsta nekih 15 minuta. Dodajte grožđice i pinjole i dinstajte nekih 5 minuta. Drugi dio recepta se sastoji od lisnatog tijesta. Lagano razvucite lisnato tijesto i punite sa već ohlađenom masom od jabuka. Spojite tijesto i ostavite u hladnjak 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva 30 minuta pre pećenja. Pecite štrudlu nekih 45 minuta. Kada je štrudla pećena pospite ju sa šećerom u prahu. Ovdje ispod možete da nađete link za video ili posjetite moj kanal na You Tube koji se zove Moja mala kuhinja. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.8 (+5)
Ovaj recept se nešto razlikuje od naše tradicionalne štrudle. Tipičan je za regione u Italiji koji su bili pod vladavinom Austro-Ugarske i to Trentino Alto Adige, Veneto i Friuli Venezia Giulia. Porijeklo vuče iz tadašnje teritorije Vizantijskog carstva i potiče od varijacije recepta baklave. Sa Turcima je došao do područija Mađarske u kojoj se i danas pravi kao Rétes i tako proširilo na cijeli prostor tadašnjeg Austro-Ugarskog carstva.

Sastojci:

  • 5 jabuka
  • 80 gr šećera
  • 30 gr maslaca
  • 80 gr grožđica
  • 50 gr pinjola
  • 1 dl ruma
  • cimet
  • lisnato tijesto
  • šećer u prahu

Priprema:

 

Isjeckajte sitno jabuke, ali nemojte ih rendati. Rastopite maslac i dodajte lagano jabuke. Dinstajte nekih 10 minuta i nakon toga dodajte šećer. Zatim dodajte rum i dinstajte nekih 2 do 3 minute. Dodajte cimet i poklopite da se dinsta nekih 15 minuta. Dodajte grožđice i pinjole i dinstajte nekih 5 minuta. Drugi dio recepta se sastoji od lisnatog tijesta. Lagano razvucite lisnato tijesto i punite sa već ohlađenom masom od jabuka. Spojite tijesto i ostavite u hladnjak 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva 30 minuta pre pećenja. Pecite štrudlu nekih 45 minuta.
Kada je štrudla pećena pospite ju sa šećerom u prahu.

Ovdje ispod možete da nađete link za video ili posjetite moj kanal na You Tube koji se zove Moja mala kuhinja.

Prosjek: 3.8 (+5)
Link izvora / potpis autora: https://www.youtube.com/user/mojamalakuhinja
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)