Zapečeni žganci s jajima i sirom
Sastojci:
- 6 jaja
- 40 dag instant kukuruzne krupice
- 30 dag svježeg kravljeg sira
- 2 dl kiselog vrhnja
- ulje, sol, papar
Žgance skuhajte po uputama na kutiji. Posebno umutite jaja, posolite ih i popaprite i ispržite mekanu kajganu. Zatim skinite s vatre pa u kajganu umiješajte dobro ocijeđeni sir. Zatim u prikladnu nauljenu posudu slažite žgance, smjesu s jajima i sirom, a odozgo opet žgance. Sve prelijte kiselim vrhnjem pomiješanim s malo ulja, stavite u zagrijanu pećnicu i kratko zapecite u pećnici. Poslužite uz salatu od kiselih miješanih gljiva spremljenih za zimnicu.
- Sastojci: jaja / kiselo vrhnje / sir / papar / ulje
Žana, iako nemogu smisliti žgance, sviđa mi se ovaj recept.Dosta se osjete jaja. Mogu još nešto dodati, ima domišljatih? Vegeta npr nejde u recept?