Zapečene tikvice na primorski način
Sastojci:
-
1 kg tikvica
-
50 dag krumpira
-
50 dag rajčice
-
15 dag naribanog suhog domaćeg sira
-
2 dl kiselog vrhnja
-
5 žlica brašna
-
2 žlice krušnih mrvica
-
2 listića svježeg bosiljka
-
2 grančice peršinovog lista
-
ulje, vegeta, sol
Priprema:
Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite i narežite na što tanje ploške. Tikvice ogulite, operite i narežite po dužini na tanke odreske. Uvaljajte ih u brašno i na zagrijanom ulju ispržite s jedne i druge strane. Rajčice ogulite, narežite na kockice i ispirjajte na ulju, pa umiješajte bosiljak, krušne mrvice, nasjeckani peršinov list i vegetu. Zatim u prikladnu namašćenu posudu poslažite u slojevima pržene tikvice i kuhani krumpir. Svaki sloj posolite i prelijte pirjanim rajčicama. Odozgo trebaju biti pržene tikvice. Sve zalijte mješavinom kiselog vrhnja, naribanog sira, vegete i žlice ulja. Stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri zapecite 10 minuta. Poslužite uz zelenu salatu.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): jela od povrća
- Sastojci: ulje / tikvice / sol / sir / rajčica / peršinov list / krušne mrvice / krumpir / kiselo vrhnje / brašno / bosiljak