Zapečene tikvice na primorski način

Autor: eva   (palac x 4817) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
1 kg tikvica 50 dag krumpira 50 dag rajčice 15 dag naribanog suhog domaćeg sira 2 dl kiselog vrhnja 5 žlica brašna 2 žlice krušnih mrvica 2 listića svježeg bosiljka 2 grančice peršinovog lista ulje, vegeta, sol Priprema: Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite i narežite na što tanje ploške. Tikvice ogulite, operite i narežite po dužini na tanke odreske. Uvaljajte ih u brašno i na zagrijanom ulju ispržite s jedne i druge strane. Rajčice ogulite, narežite na kockice i ispirjajte na ulju, pa umiješajte bosiljak, krušne mrvice, nasjeckani peršinov list i vegetu. Zatim u prikladnu namašćenu posudu poslažite u slojevima pržene tikvice i kuhani krumpir. Svaki sloj posolite i prelijte pirjanim rajčicama. Odozgo trebaju biti pržene tikvice. Sve zalijte mješavinom kiselog vrhnja, naribanog sira, vegete i žlice ulja. Stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri zapecite 10 minuta. Poslužite uz zelenu salatu.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+829)
Ovako moja nona radi tikvice pa ih zato, spremljene na ovaj način, zovem tikvice na primorski.

Sastojci:

  • 1 kg tikvica

  • 50 dag krumpira

  • 50 dag rajčice

  • 15 dag naribanog suhog domaćeg sira

  • 2 dl kiselog vrhnja

  • 5 žlica brašna

  • 2 žlice krušnih mrvica

  • 2 listića svježeg bosiljka

  • 2 grančice peršinovog lista

  • ulje, vegeta, sol

Priprema:

Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite i narežite na što tanje ploške. Tikvice ogulite, operite i narežite po dužini na tanke odreske. Uvaljajte ih u brašno i na zagrijanom ulju ispržite s jedne i druge strane. Rajčice ogulite, narežite na kockice i ispirjajte na ulju, pa umiješajte bosiljak, krušne mrvice, nasjeckani peršinov list i vegetu. Zatim u prikladnu namašćenu posudu poslažite u slojevima pržene tikvice i kuhani krumpir. Svaki sloj posolite i prelijte pirjanim rajčicama. Odozgo trebaju biti pržene tikvice. Sve zalijte mješavinom kiselog vrhnja, naribanog sira, vegete i žlice ulja. Stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri zapecite 10 minuta. Poslužite uz zelenu salatu.

 

Prosjek: 4 (+829)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Baranjski krumpir-paprikaš - PROČITAJTE Punjene tikvice - PROČITAJTE Moslavački krumpir s kiselim vrhnjem - PROČITAJTE Ratatouille - PROČITAJTE Srdele sa senfom - PROČITAJTE