Zagrebačka »grincajg«-juha
Sastojci:
- 1 vezica povrća za juhu
- 2 žlice riže
- 1 žumance
- 1 dl kiselog vrhnja
- 1 žličica limunovog soka
- 2 grančice peršinovog lista
- 1 žlica maslaca
- vegeta
- sol
Priprema:
Povrće za juhu očistite, operite i narežite na kockice. Na rastopljenom maslacu kratko popržite narezano povrće, dodajte opranu rižu, zalijte sa 8 dl hladne vode, posolite, pospite vegetom i na srednjoj vatri kuhajte da se povrće i riža potpuno skuhaju. Zatim zgotovljenu juhu skinite s vatre, pa joj dodajte kiselo vrhnje pomiješano s razmučenim žumancem, zakiselite limunovim sokom i pospite nasjeckanim peršinovim listom.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): zagrebačka juha / grincajg juha
- Sastojci: vegeta / sol / riža / povrće za juhu / peršinov list / maslac / limunov sok / kiselo vrhnje / jaje