Zagrebačka »grincajg«-juha

Sastojci:
- 1 vezica povrća za juhu
- 2 žlice riže
- 1 žumance
- 1 dl kiselog vrhnja
- 1 žličica limunovog soka
- 2 grančice peršinovog lista
- 1 žlica maslaca
- vegeta
- sol
Priprema:
Povrće za juhu očistite, operite i narežite na kockice. Na rastopljenom maslacu kratko popržite narezano povrće, dodajte opranu rižu, zalijte sa 8 dl hladne vode, posolite, pospite vegetom i na srednjoj vatri kuhajte da se povrće i riža potpuno skuhaju. Zatim zgotovljenu juhu skinite s vatre, pa joj dodajte kiselo vrhnje pomiješano s razmučenim žumancem, zakiselite limunovim sokom i pospite nasjeckanim peršinovim listom.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): zagrebačka juha / grincajg juha
- Sastojci: vegeta / sol / riža / povrće za juhu / peršinov list / maslac / limunov sok / kiselo vrhnje / jaje







Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...