Zagrebačka »grincajg«-juha

recepti_bez_slike
1 vezica povrća za juhu 2 žlice riže 1 žumance 1 dl kiselog vrhnja 1 žličica limunovog soka 2 grančice peršinovog lista 1 žlica maslaca vegeta sol Priprema: Povrće za juhu očistite, operite i narežite na kockice. Na rastopljenom maslacu kratko popržite narezano povrće, dodajte opranu rižu, zalijte sa 8 dl hladne vode, posolite, pospite vegetom i na srednjoj vatri kuhajte da se povrće i riža potpuno skuhaju. Zatim zgotovljenu juhu skinite s vatre, pa joj dodajte kiselo vrhnje pomiješano s razmučenim žumancem, zakiselite limunovim sokom i pospite nasjeckanim peršinovim listom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)

Sastojci:

  • 1 vezica povrća za juhu
  • 2 žlice riže
  • 1 žumance
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 1 žličica limunovog soka
  • 2 grančice peršinovog lista
  • 1 žlica maslaca
  • vegeta
  • sol

Priprema:

Povrće za juhu očistite, operite i narežite na kockice. Na rastopljenom maslacu kratko popržite narezano povrće, dodajte opranu rižu, zalijte sa 8 dl hladne vode, posolite, pospite vegetom i na srednjoj vatri kuhajte da se povrće i riža potpuno skuhaju. Zatim zgotovljenu juhu skinite s vatre, pa joj dodajte kiselo vrhnje pomiješano s razmučenim žumancem, zakiselite limunovim sokom i pospite nasjeckanim peršinovim listom.

 

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)