Žganci "Zagorsko cvertje"

Žgance volim na sve načine, ali na ovaj nekako najviše
Sastojci:
- 6 jaja
- 30 dag kukuruzne krupice
- 4 glavice luka
- 3 žlice sitnih čvaraka
- mast
- sol
Postupak pripreme žganaca:
Skuhajte žgance po uputi na kutiji. Još je bolje ako možete kupiti kukuruznu krupicu mljevenu na domaći način. Zatim kuhane žgance oblikujte u žličnjake, složite ih u plitku zdjelu i prelijte zagrijanom masti.
Posebno luk narežite na ploške i popržite na masti, dodaj te razmućena jaja pomiješana sa čvarcima, posolite i miješajte da se jaja isprže. Pržena jaja zdrobite vilicom i pospite po žgancima. Poslužite uz salatu od kiselog kupusa posutu mljevenom crvenom paprikom.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Vaše oznake (tagovi): zagorska jela
- Sastojci: jaja







Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...