Žganci "Zagorsko cvertje"
Žgance volim na sve načine, ali na ovaj nekako najviše
Sastojci:
- 6 jaja
- 30 dag kukuruzne krupice
- 4 glavice luka
- 3 žlice sitnih čvaraka
- mast
- sol
Postupak pripreme žganaca:
Skuhajte žgance po uputi na kutiji. Još je bolje ako možete kupiti kukuruznu krupicu mljevenu na domaći način. Zatim kuhane žgance oblikujte u žličnjake, složite ih u plitku zdjelu i prelijte zagrijanom masti.
Posebno luk narežite na ploške i popržite na masti, dodaj te razmućena jaja pomiješana sa čvarcima, posolite i miješajte da se jaja isprže. Pržena jaja zdrobite vilicom i pospite po žgancima. Poslužite uz salatu od kiselog kupusa posutu mljevenom crvenom paprikom.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Vaše oznake (tagovi): zagorska jela
- Sastojci: jaja