Vanilin školjkice

Ovaj recept me jako podsjeća na Božić jer je to oduvijek bio neizostavan blagdanski kolač na našem stolu.
Tijesto:
- 50dag mekanog brašna
- 18 dag masti
- 1 suhi kvasac
- 2 vanilin šećera
- 1 dl tople vode
- malo soli
- marmelada za nedjev
- šećer za posopavanje
Priprema:
Zamijesite tvrdo tijesto i razvaljajte oko 2mm debelo. Zatim uz pomoć kalupića za školjke ili čašeizrežite krugove. Na svaki krug stavite žlicu marmelade i poklopite, vilicom pritisnite rubove. Ostavite na toplom 15 minuta, pa ispecite i vruće uvaljajte u mljeveni šećer.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): kolač / kolači i slastice
- Sastojci: voda / vanilin šećer / šećer / mast / marmelada / kvasac / brašno







Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...